Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží."— Transkript prezentace:

1

2 Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.

3 Zwolle

4 Zwolle

5 Zwolle

6 Giethoorn Pokud by se uděloval titul nejkrásnější vesnice v Nizozemsku, určitě by jej Giethoorn získal. V mnohých budovách dnes sídlí zajímavá muzea. Vesnici lze projet v loďce nebo na kole.

7 Giethoorn

8 Giethoorn

9 Giethoorn

10 Bolsward

11 Stavoren

12 Stavoren Město je známé svou legendou o „Ženě ze Stavorenu“, jejíž socha vítá všechny mořeplavce.

13 Stavoren

14 Hindeloopen

15 Hindeloopen

16 Harlingen -je přístavní město. Socha připomíná příběh o chlapci, - jenž prstem ucpal otvor v hrázi…

17 Harlingen

18 Harlingen Pomník „Kamenný muž“, zachycuje Caspara di Roblese. Pod jeho nátlakem Frísové zpevnili své hráze poté, co v r. 1570 neodolaly rozbouřenému moři.

19 Afsluitdijk – hráz přes Zuiderzee Hráz spojila pobřeží Fríska s provincií Noord Holland. Je vysoká 7,5 m. Vede zde dálnice, cesta pro cyklisty a stezka pro pěší.

20 Afsluitdijk – hráz přes Zuiderzee Hráz zkrátila pobřeží na severu o 300 km a moře odsunula z vnitrozemí o 85 km. Napravo je hladina moře vyšší. Nalevo je hladina sladkovodního jezera.

21 Afsluitdijk – hráz přes Zuiderzee

22 Edam Město se proslavilo po celém světě kruhovými bochníky sýra, který se vyváží. Sýrové trhy se zde konají vždy ve středu od 10.00 do 12.00 hodin.

23 Alkmaar Významné středisko výroby sýrů. Město je proslavené svými trhy pořádanými v jarním a letním období každý pátek. Jsou hlavní turistickou atrakcí.

24 Alkmaar Navštívit samostatnou prodejnu sýrů, to je skutečně požitek.

25 Alkmaar Kdo přijede do Holandska a neochutná zdejší sýr, znamená to, že v Holandsku vlastně pořádně nebyl.

26 ZuiderzeemuseumEnkhuizen Skanzen pod širým nebem představuje rybářskou vísku, která mapuje život v této oblasti během 17. a 18. století.

27 ZuiderzeemuseumEnkhuizen Je zde asi 130 budov, nechybí ani ukázky dřívějšího stylu života.

28 Zaanse Schans Součástí vesnice Zaanstad je skanzen typických severoholandských zelenobílých dřevěných domů a mlýnů s původními dílnami na výrobu dřeváků, sýrů, dále pekárna a specializované obchůdky.

29 Zaanse Schans

30

31 Monnickendam Poklidné rybářské městečko. Zachovaly se zde půvabné štítové domy. Věž má jednu z nejstarších zvonkoher v Nizozemsku (1591) a je jí slyšet každou celou hodinu.

32 Monnickendam

33 Keukenhof Park je s rozlohou 32 ha největším květinovým parkem nejen v Holandsku, ale i v celé Evropě.

34 Keukenhof Každé jaro zde rozkvétá na sedm milionů cibulovin, především tulipánů.

35 Keukenhof Najdete zde ale také narcisy, hyacinty, modřence a další.

36 Keukenhof Park je otevřen od dubna do září. Nejlepším obdobím pro návštěvu je květen.

37 Keukenhof

38 Leyden – v tomto městě se narodil Rembrandt Nizozemí je proslaveno mimo jiné tím, že každý obyvatel tu vlastní kolo. Je to zde nejpopulárnější dopravní prostředek. Součástí téměř každé silnice je pruh určený pouze pro cyklisty.

39 Leyden

40 Delft Starobylé město je proslaveno výrobou majoliky

41 Delft

42 Nashledanou


Stáhnout ppt "Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží."

Podobné prezentace


Reklamy Google