ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Otázky a odpovědi Sekce veřejných knihoven SKIP
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Dobrá praxe ve spolupráci krajské samosprávy a Agentury Martin Navrátil (ASZ) Praha,
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Hlavní město praha a integrace cizinců
Společenská odpovědnost ve školství
Seminář pro příjemce OPVK
Praktické rady pro účast v Ceně hejtmana
Základní informace o poskytovateli
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Městský úřad Žďár nad Sázavou
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Univerzitní město Olomouc
Příprava programového období 2014–2020
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Synergie manažerského týmu
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
Intenzivní podpora školám - SRP
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
„Místní akční plán II“ (map ii) rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov č. projektu CZ /0.0/0.0/17_047/ Lidická 1407 Ostrov.
Život bez střeva , Praha.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+ Ing. Marek Podlaha Sněm UNO OK 2014-02-15

Poslání neziskového sektoru rozvoj občanské společnosti obecně prospěšná činnost Sněm UNO OK 2014-02-15

sebevědomý a respektovaný partner pro veřejnou i podnikatelskou sféru VIZE: UNO OK, jako představitel/mluvčí neziskového sektoru v Olomouckém kraji sebevědomý a respektovaný partner pro veřejnou i podnikatelskou sféru partner vyhledávaný pro svoji profesionalitu, efektivitu a kvalitu služeb   Předpoklad: Otevřené vnímání, vzájemný respekt a důvěra všech zainteresovaných stran Sněm UNO OK 2014-02-15

ČINNOST UNO OK V PŘÍŠTÍM OBDOBÍ Abychom naplňovali naši vizi, naše poslání, je nutné postupovat konkrétními kroky ke konkrétním cílům. Formulovat strategii UNO OK (formulace SMART cílů, výběr způsobů jejich dosahování) Zahájení implementace strategie Dokument Strategie UNO – manuál/scénář/návod ne „dokument pro dokument“ Sněm UNO OK 2014-02-15

Upřesněme si, čeho chceme dosáhnout, proč a jak. HLAVNÍ CÍL PRO ROK 2014: Formulace „Strategie UNO – manuál-scénář-návod“ Využijme období, kdy ještě nejsou stanoveny programové cíle/priority na úrovni EU (dotační zdroje pro období 2014-2020) i vlády ČR . Upřesněme si, čeho chceme dosáhnout, proč a jak. Mimo jiné se tak připravíme na výzvy, které budou následovat. Znám-li svůj cíl i způsob jeho dosažení, neztrácím čas ani energii hledáním, váháním, pochybováním… Sněm UNO OK 2014-02-15

Další cíle roku 2014 (1) Zaktivizování sekcí jako místa pro výměnu příkladů dobré praxe, navazování partnerství a hledání řešení společných problémů Navázání spolupráce s neziskovým sektorem v partnerském Opolském vojvodství (PL) Sněm UNO OK 2014-02-15

Další cíle roku 2014 (2) 3. Zdokonalit PR neziskového sektoru a jeho činnosti v OK Včetně zavedení ankety Osobnost neziskového sektoru Olomouckého kraje jako součást celostátní kampaně Udržení oceňování dobrovolníků v kraji cenou Křesadlo 4. Udržet vícezdrojové financování Naučit se využívat všech možných zdrojů, mimo jiné i Norských a Švýcarských fondů Zlepšit se ve fundraisingu – předpoklad realizace strategie a dosažení cílů Sněm UNO OK 2014-02-15

Další cíle roku 2014 (3) 5. Zachovat průběžně aktualizovaný web a e-bulletin jako informační zdroje o neziskovém sektoru v kraji (tj. komunikace navenek) 6. Zachovat průběžně aktualizovaný web a e-mailovou komunikaci jako zdroje informací užitečných pro neziskový sektor v kraji (tj. komunikace dovnitř) 7. Neformální setkávání se s poslanci a senátory zvolenými do Poslanecké sněmovny za Olomoucký kraj, představiteli obecních, městských a krajských samospráv. Sněm UNO OK 2014-02-15

Další cíle roku 2014 (4) 8. Udržet nabídku kvalitního vzdělávání a poradenství pro neziskový sektor - zaměstnance i dobrovolníky 9. Naučit se využívat možnosti internetu za účelem vzdělávání, výměny informací, setkávání sekcí i jiných pracovních skupin (např. webináře, videokonference) Sněm UNO OK 2014-02-15

Děkuji za spolupráci v uplynulém období a za pozornost věnovanou mým slovům a myšlenkám Sněm UNO OK 2014-02-15