Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
PT – obecná charakteristika
Strukturované učení PROJEKT EU
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Prezentační dovednosti Jiřincová M.. Dobrá prezentace závisí na:  Kvalitním obsahu  Dobrém přednesu  Dobře sestavené prezentaci (v Power Pointu, v.
Metodická podpora úprav RVP ZV
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
Office I. Miroslav Lorenc.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
RLA66, Eleonóra Hamar Position paper Aneb písemný podklad k diskusi.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Psát není tak složité, aneb pojďte tvořit Metodický portál.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Požadavky RVP PV Úloha diagnostiky při sledování
Tělesa –S krychle Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Rozvoj výuky cizích jazyků
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Vítejte na dnešním workshopu
Tělesa – kvádr Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ohmův zákon (odvození)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Zadání samostatné práce.
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Nadaní na gymnáziích Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 1.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
Tereza Bížová Představení se.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Jak na články a DUMy Jan Šperl Titulní strana prezentace. 1.
Stanislava Andršová Josef Vlach
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Stanislava Andršová Josef Vlach
Stanislava Andršová Josef Vlach
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Transkript prezentace:

Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl Titulní strana prezentace.

Metodický portál v novém www.rvp.cz Strana s připraveným nadpisem pro případné doplnění další grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 2

Specifika informativních článků články informující o : zajímavých místech a akcích důležitých změnách ve školství přináší informace ze zahraničí, z okolí školy a školských zařízení informuje o zajímavých publikacích či kurzech zaměřených na pedagogické pracovníky.

Specifika teoretických článků vytvoření teoretického článku vyžaduje určité znalosti a pedagogickou zkušenost ideálním teoretickým článkem je inspirativní a motivující text, podporující tvořivé přístupy a řešení. zobecňuje fakta, a vytváří tak kvalitní základnu pro praxi text, který propojuje pedagogickou teorii s praxí, klade neobvyklé otázky a hledá inovativní odpovědi pracují s informacemi z různých zdrojů může obsahovat předpoklad, analýzu, diskusi, argumentaci a z nich plynoucí závěry

Specifika praktických článků přímo popisuje výukové aktivity klíčovou vlastností všech praktických článků je jejich propojení se strukturou rámcových vzdělávacích programů ideálním praktickým článkem není návod jak učit, ale inspirace k odlišnému přístupu k hodinám měly by podporovat aktivitu žáků, nabízet souvislosti, klást otázky a vést k dalším činnostem. Pro inspiraci doporučujeme podívat se na již publikované články. Konkrétní příklady vám pomohou blíže porozumět systematickému roztřídění článků do vytvořených sekcí. Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 5

Aktivita : Specifika jednotlivých podtypů článků pro inspiraci doporučujeme podívat se na již publikované články konkrétní příklady vám pomohou blíže porozumět systematickému roztřídění článků do vytvořených sekcí Na metodickém portálu, v sekci základního vzdělávání, vyhledejte následující podtypy článků a charakterizujte je: (15 minut) Dana Foltová: Země Nikde a mořská příšera Aisis o.s. : Cvičení k rozvoji orientace Eva Krejčová : Osvědčilo se v hodinách matematiky Hana Kühnlová: Škola pro udržitelný rozvoj – výzva všem VÚP: Učební osnovy - komentář Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 6

Specifika jednotlivých podtypů článků Na metodickém portálu, v sekci základního vzdělávání, vyhledejte následující podtypy článků a charakterizujte je: Dana Foltová: Země Nikde a mořská příšera (praktický článek, inspirace) Aisis o.s. : Cvičení k rozvoji orientace (praktický článek, příklad) Eva Krejčová : Osvědčilo se v hodinách matematiky (praktický článek, zkušenost) Hana Kühnlová: Škola pro udržitelný rozvoj – výzva všem (teoretický článek, aplikace) VÚP: Učební osnovy – komentář (teoretický článek, odbornost) Více o jednotlivých podtypech článků naleznete v manuálu pro autory Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 7

Teoretické články Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 8

Praktické články Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod.

Základní textová strana. 10

Informace pro autory Článků

Vývojová stadia uživatele nového editačního systému … toto se Vám určitě nestane: Základní textová strana.

Editační prostředí - modul články Strana s připraveným nadpisem pro případné doplnění další grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. http://www.youtube.com/watch?v=c8LxscnmdNY&feature=related 13

Editační prostředí http://clanky.rvp.cz/wp-admin/admin.php?page=autor_prispevky

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!