FINANČNÍ GRAMOTNOST Test finanční gramotnosti. FINANČNÍ GRAMOTNOST Test finanční gramotnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Peněžní trh Ekonomika podniku 2. ročník Peněžní trh - každý vyspělý ekonomický systém je postavený na toku peněz.
Advertisements

Finanční gramotnost Autor: Mgr.Eva Burdová Určeno pro 2. stupeň ZŠ speciální.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_13_01_ba nka, bankomat Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO54 Název.
EU_62_A_sada 1_11_M_Na poště_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
Finanční matematika 5. (finanční gramotnost) Složené úrokování zkráceně.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Dětský účet Předmět: Finanční gramotnost Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina: 8 ročník základní.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Power Point Tvorba jednoduché prezentace (animace textu a obrázků)
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_26_Test- Stát a národní hospodářství Číslo.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_23 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R17_Stavební spoření TEMA: Matematika.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Banky, vklady, úvěry, půjčky z hlediska občana 2 – Půjčky apod.
EU_62_A_sada 2_18_M_Termínovaný vklad_Duch
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Měnová soustava, měnová politika
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
EU_62_B_sada 1_06_M_Příkaz k úhradě_Poliačíková
Během kalendářního roku se vystřídají čtyři roční období.
Zaokrouhlování čísel na statisíce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK I.
Co poznáváte na obrázku. Kde můžeme tento „domeček“ vidět
FINANČNÍ GRAMOTNOST Splátka nebo úvěr
Služby banky-spořící účet
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_08
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Období: září – prosinec 2011
Procvičení a upevnění učiva
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vytváření pracovního listu pro projekt
Vážení rodiče, přiblížil se termín plaveckého výcviku dětí naší
VY_32_INOVACE_ZE7-10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Reklamace. FINANČNÍ GRAMOTNOST Reklamace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Finanční gramotnost Inflace ZŠ Hejnice Mgr. Jan Kašpar.
VY_32_INOVACE_42_Spořič_obrazovky
Změna velikosti, otočení fotografie
ROČNÍ OBDOBÍ JAKÉ ROČNÍ OBDOBÍ JE NA TOMTO OBRÁZKU?
Definice finanční majetek (u úvěru cizí zdroj) držený ve firmě do jednoho roku vyznačuje se vysokou likvidností Aktivní účty - 21, 22, 26 Pasivní účty.
PENĚŽNÍ ÚSTAVY -BANKY Občanská výchova, 9.roč. Mgr. Renata Šimková.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Procenta kolem nás Jednoduché úrokování VY_42_INOVACE_34_01.
ZMĚNA POZADÍ PLOCHY PC VY_32_INOVACE_12
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční gramotnost TESTOVACÍ OTÁZKY.
Finanční gramotnost ÚLOHY Z FINANČNÍ GRAMOTNOSTI.
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_06
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Seminář o stavebním spoření
36 FINANČNÍ MATEMATIKA.
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

FINANČNÍ GRAMOTNOST Test finanční gramotnosti

Co je to termínovaný účet? a) účet kde mohu hotovost vybrat jen v určitém termínu, tedy po uplynutí předem dohodnutého období b) účet, kam mohu uložit peníze jen ve vybrané dny v roce, nebo měsíci c) účet poskytující klientům jako bonus takzvané termíny- výhodné poukázky na slevy do některých obchodů d) účet, jehož úročení se mění během roku, podle jasně daných termínů

Řešení: a) účet kde mohu hotovost vybrat jen v určitém termínu, tedy po uplynutí předem dohodnutého období b) účet, kam mohu uložit peníze jen ve vybrané dny v roce, nebo měsíci c) účet poskytující klientům jako bonus takzvané termíny- výhodné poukázky na slevy do některých obchodů d) účet, jehož úročení se mění během roku, podle jasně daných termínů

Co je to spořící účet? a) účet sloužící spořitelnám k uchování všech vkladů od klientů b) účet, na který je navázáno SIPO a odkud plynou pravidelné platby, předtím si však na tyto platby musíme našetřit c) účet, který slouží na spoření, je možné z něj kdykoliv vybírat peníze d) účet, na který spoří rodiče dětem, ale ty si mohou vybrat úspory až v době zletilosti

Řešení: a) Účet sloužící spořitelnám k uchování všech vkladů od klientů. b) Účet, na který je navázáno SIPO a odkud plynou pravidelné platby, předtím si však na tyto platby musíme našetřit. c) Účet, který slouží na spoření, je možné z něj kdykoliv vybírat peníze. d) Účet, na který spoří rodiče dětem, ale ty si mohou vybrat úspory až v době zletilosti

Kde si nemůžu vybrat peníze z účtu? a) na bankovní přepážce b) v bankomatu c) v Mc Donaldu d) na pokladně supermarketu, který nabízí službu cashback (jen u některých bank)

Řešení: a) na bankovní přepážce b) v bankomatu c) v Mc Donaldu d) na pokladně supermarketu, který nabízí službu cashback (jen u některých bank)

Použité zdroje: Zdroj všech obrázků je galerie Microsoft Office 2010, vlastník licence ZŠ Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.