Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Řeky Severní Ameriky Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – řeky Severní Ameriky. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do slepé mapy. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Řeky Severní Ameriky

3 Řeky Severní Ameriky Mississippi je největší řekou v Severní Americe. (včetně Missouri a má 3. nejdelší říční systém světa). Pramení západně od Velkých jezer. Missouri je řeka, která má délku 4 370km. Spolu s Mississippi vytváří 3. největší povodí na světě. Pramení na východních svazích Skalnatých hor. Colorado je převážně horská řeka na JZ USA. Yukon pramení ve Skalnatých horách a ústí do Beringova moře. Řeka sv. Vavřince vytéká z jezera Ontario a vytéká do zálivu sv. Vavřince a Atlantského oceánu. Do Mexického zálivu odvádí vodu řeka Rio Grande. Do Beaufortova moře na severu se vlévá řeka Mackenzie.

4 Řeky Severní Ameriky Přiřaď na slepou mapu Severní Ameriky následující řeky: Mississippi Missouri Colorado Yukon Řeka sv. Vavřince Rio Grande Mackenzie

5 Řeky Severní Ameriky Správné řešení Yukon Mackenzie Missouri
Řeka sv. Vavřince Colorado Mississippi Rio Grande

6 Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google