OVOCNÉ MOUČNÍKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: charakteristika, ovoce, jablka, závin Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 496 Vypracováno: II. pololetí 2012/2013
CHARAKTERISTIKA Ovoce u moučníků a dezertů zvyšuje biologickou hodnotu Ovoce používáme: Čerstvé Kompotované Mražené Kandované Sušené www.happysnack.cz
CHARAKTERISTIKA Těsto používáme: Listové Linecké Plundrové Lité Piškotové www.oetker.cz
Jablečný závin z listového těsta Listové těsto + strouhané jablka smíchané s cukrem, skořicí, praženou strouhankou, rozinkami. Zabalíme, potřít kraje a celý vrch vejcem, pečeme prudce a potom volněji dopékáme, při expedici posypeme práškovým cukrem. tescoma.nova.cz
Jablka v županu Listové těsto vyválet, vykrájet čtverce, na každý položit celá očištěná a jaderníku zbavená jablka, posypeme pískovým cukrem, smíchaným se skořicí, do otvorů po jadernících nasypeme zbytek cukru a hrozinky. Okraje těsta potřeme vejcem, jablka zabalíme, celý vrch potřeme vejcem a pečeme v horké troubě. www.dama.cz
ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB 80-7168-626-3s. 82 - 93