Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Vady mouky: Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s vadami mouky a jejich škůdci. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Naklíčené obilí, plíseň Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 7 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_C1SU_20
Vady mouky: mouka z porostlého obilí (naklíčené obilí) mouka s vyšší vlhkostí (nebezpečí plísní…) mouka s nižším obsahem lepku nebo s lepkem horších kvalit špatným uskladněním nedokonalým zpracováním
Živočišní škůdci mouky: Mohou způsobit znehodnocení mouky roztoči (moučný roztoč) brouci (potemník) motýli (moučný mol) hlodavci (myší trus)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.