Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Zásady BOZP Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí se zásadami bezpečnosti při holení. Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Hygiena, dezinfekce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_TKD1 _ 15

3 Zásady bezpečnosti při holení
Holení je úkon kde je hygiena a bezpečnost práce zvlášť důležitá. S břitvou zacházíme mimořádně opatrně. Neohrožujeme zdraví své ani zákazníků.

4 Hygiena Ubrousek na podhlavník Ubrousek pod krk Ubrousek na utírání
Čistý štětec Čisté ruce s ostříhanými nehty Přichystaná břitva (čistá, vydezinfikovaná s novou žiletkou)

5 Postup ošetření poranění
Při říznutí: Místo omyjeme Dezinfikujeme např. 3% H2O2, jodisol … Zastavíme krvácení

6 Zásady BOZP Při manipulaci s břitvou:
Pracujeme opatrně (plně se věnujeme činnosti) Před použitím břitvu dezinfikujeme Otevíráme těsně před použitím Nenosíme v kapse Sklon při holení je asi 20° (do 30° !)

7 Zásady BOZP při holení pokožka musí být napnuta v protisměru holení
levá ruka napíná pokožku (v protisměru růstu vousů) při napínání se nesmí ruka dotýkat rtů zákazníka v místě, kde vypínáme musí být pokožka zbavena mýdla čisté ruce s upravenými nehty štětec musí být čitý, vydezinfikovaný, před použitím propláchnutý vodou při mydlení si všímáme na obličeji nerovností a před holením z těchto míst mýdlo odstraníme při holení musí být podlaha naprosto suchá břitvu po použití musíme očistit, osušit a uložit do ochranného pouzdra…

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie I pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, s. ISBN Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google