Past Simple – tvar a použití

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu
Advertisements

Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Past Simple, Past Continuous, Past Perfect
PAST SIMPLE OF REGULAR VERBS
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Used to/ would, be/ get used to Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektu CZ.107/1.500/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Future Perfect Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
USE: Vyjadřuje události, které proběhly v minulosti často určené časovým údajem. děje v minulosti – již ukončené = něco, co se odehrálo v minulosti a již.
Past Perfect Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_14.
Modal verbs of probability in present and past Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Participle Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Present perfect X past simple
MINULÝ ČAS PROSTÝ – ZÁPOR, OTÁZKA
MINULÝ ČAS PROSTÝ PAST SIMPLE VY_32_INOVACE_ICT 185
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:6.
I wish, If only Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_44.
Reported questions Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Minulý čas prostý používáme, když hovoříme o určité době v minulosti, např. yesterday, on Monday, last summer/year/month, in 2002, four days ago. K infinitivu.
Minulý čas-Turning Point Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Mgr. M. Hašková Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_428_Minulý čas slovesa TO BE AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
PAST SIMPLE Minulý prostý čas.
Present Perfect Tense and Past Simple Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Past Continuous – tvar a použití
Second conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Slovesa v minulém čase 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Must, needn´t, may, mustn´t Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Ivana Trembulaková ČísloVY_22_INOVACE_2196 NázevPast simple Téma hodinyMinulý čas PředmětAnglický.
Anotace Vazba “BE SUPPOSED TO” Vysvětlení použití této vazby na příkladech Věty na procvičení.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What did you do yesterday?
Vyjádření možnosti/pravděpodobnosti pomocí may, might, could, will Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_07_Past_simple.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Past simple and past continuous. Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v určité době, používáme minulý čas Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
MINULÝ ČAS PROSTÝ /PAST SIMPLE/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Anglický jazyk Past Perfect 2. Mgr. Helena Slaninová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Budoucí čas vyjádřený vazbou TO BE GOING TO
GE - Vyšší kvalita výuky
Past simple and past continuous
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ)
Budoucí čas WILL Future tense Zpracovala: Ing. Alice Javoříková
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Where were you in the summer holidays? What did you do?
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Minulý čas prostý pravidelných.
PAST SIMPLE: minulý čas prostý
Minulý čas prostý pravidelných sloves
VY_32_INOVACE_Sei_III_09 Past simple
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Past simple – minulý čas prostý
Reported questions 1. Wh- questions
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Past Simple Minulý čas prostý.
Past simple x Past continous
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy Střední škola obchodně technická , s. r. o. Číslo projektu
Transkript prezentace:

Past Simple – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedogických pracovníků (NÚV).

Past Simple - tvar You called Debbie. Did you call Debbie? - Yes, I did. You didn´t (did not) call Debbie. She saw a movie yesterday. Did she see a movie yesterday? - No, I didn´t. She didn´t (did not) see a movie yesterday. Pouze v oznamovacím způsobu rozlišujeme slovesa pravidelná a nepravidelná.

Past Simple - použití Minulý čas prostý používáme pro vyjádření děje, který se odehrál v minulosti. Nejvíce jej užijeme ve vyprávění. I worked in a restaurant for two years. Často jím vyjadřujeme sled událostí. He walked into the room, sat down, picked up the letter and started to read.

?

Practise: 1) A: What (you, do) when you saw the accident? B: I (call) the emergency. 2) A: They (hold) a Special School Board meeting on Monday. B: Yes, I know. But I (fail) to attend the event. 3) A: I (look for) you last night after dinner, but you (be, not) there. Where were you? B: I (work) out at the fitness center.

Practise: 1) A: What did you do when you saw the accident? B: I called the emergency. 2) A: They held a Special School Board meeting on Monday. B: Yes, I know. But I failed to attended the event. 3) A: I looked for you last night after dinner, but you weren´t there. Where were you? B: I worked out at the fitness center.

Ask for the bold part of the sentence: 1) She pushed her bike. 2) We waited in the park. 3) Cindy had a dog. 4) The policeman arrested the thief. 5) She watched the match last night. 6) The members of the team organized the competition on July 26th. 7) Davis asked her friend because he did not know what to do.

Solution: 1) What did she push? 2) Where did they wait? 3) Who had a dog. 4) Who did the policeman arrest? 5) When did she watch the match? 6) When did the members of the team organize the competition? 7) Why did Davis ask her friend?

Výslovnost: t – neznělá souhláska [p, k, f, ʃ, ʧ, s, θ] d – znělá souhláska [b, g, v, ʒ, ʤ, z, ð, l, m, n] nebo samohláska id - po [t] nebo [d]

Pravopis koncovky: to work he worked to hate he hated to stop to study to play he worked he hated he stopped he studied he played