Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
OP VK – aktuální stav a vývoj příprav na čerpání z ESF v programovém období Ing. Jana Hadravová Mgr. Simona Kašpárková ORR, Krajský úřad kraje.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST BUDOUCÍ VÝZVY.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Hlavní manažér SP Kvalita I
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Pracovní setkání středních škol
Transkript prezentace:

Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblasti podpory 1.1, a 1.3 a 5. výzvy oblasti podpory 3.2 v Kraji Vysočina červen 2013   Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů

Obsah prezentace Program semináře Opakování základních pojmů Informace o finanční alokaci GG a dosud vyhlášených výzvách Objemy finančních prostředků ve vyhlášených výzvách Nové podmínky pro žadatele

Typy projektů Individuální projekty (v Prioritní ose 1, 2, 3, 4) Národní – připravuje MŠMT na celonárodní úrovni Ostatní – připravují a realizují jiné instituce na regionální nebo nadregionální úrovni Grantové projekty realizované v rámci Globálních grantů (v Prioritní ose 1 a 3) vyhlašovatelem a správcem GG je kraj kraj je zodpovědný za dodržení podmínek dohodnutých s MŠMT

Finanční limity pro projekty - obecně grantové projekty (Prioritní osa 1 a 3) Minimální částka pro jeden projekt je 400 000 Kč Maximální částka je 25 000 000 Kč délka projektů max. 36 měsíců může být upravenou výzvou individuální projekty (Prioritní osa 1, 3 a 4) Minimální i max. částka pro jeden projekt bude stanovena ve výzvě individuální projekty (Prioritní osa 2) Minimální i max. částka pro jeden projekt 1 mil. – 40 mil.

Přehled oblastí podpory pro GG OP VK

Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace Oblast podpory Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace do konce roku 2012 *) 1.1 213 569 916 1.2 77 661 788 1.3 97 077 234 Celkem 388 308 938 Kraj Vysočina realizuje globální granty ve všech čtyřech výše uvedených oblastech podpory. Globální granty v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 mají předpokládaný konec realizace 30. 6. 2012, globální grant v oblasti podpory 3.2 bude ukončen 30. 6. 2015. 3.2 172 157 999 Částka v Rozhodnutí do konce období *) prodlouženo do 30. 6. 2013

Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace Oblast podpory Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace GG za druhé období (březen 2011- červen 2015) 1.1 133 618 269 1.2 42 186 675 1.3 52 733 325 Celkem 228 538 269 Kraj Vysočina realizuje globální granty ve všech čtyřech výše uvedených oblastech podpory. Globální granty v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 mají předpokládaný konec realizace 30. 6. 2012, globální grant v oblasti podpory 3.2 bude ukončen 30. 6. 2015.

Částky v Rozhodnutích o poskytnutí dotace Zdroj Celkem GG I 388 308 938 GG II 228 538 269 3.2 172 157 999 789 005 206 Kraj Vysočina realizuje globální granty ve všech čtyřech výše uvedených oblastech podpory. Globální granty v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 mají předpokládaný konec realizace 30. 6. 2012, globální grant v oblasti podpory 3.2 bude ukončen 30. 6. 2015.

Dosud vyhlášené výzvy Prioritní osa 1 - oblasti podpory: GG VYSOČINA I 1.1 – GG Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 – GG Rovné příležitosti dětí a žáků ve vzdělávání 1.3 – GG Další vzdělávání pedagogických pracovníků Š a ŠZ výzva: 26. 5. 2008 – 12. 9. 2008 výzva: 16. 2. 2009 – 10. 4. 2009 výzva: 24. 2. 2010 – 10. 4. 2010 výzva: 1. 12. 2010 – 14. 1. 2011 (jen oblast podpory 1.2 a 1.3) Prioritní osa 1 - oblasti podpory: GG VYSOČINA II výzva: 26. 5. 2011 – 12. 9. 2011 výzva: 20. 6. 2012 – 17. 8. 2012 Prioritní osa 3 (Oblast podpory 3.2 – Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina) výzva: 25. 8. 2009 – 9. 10. 2009 výzva: 26. 5. 2010 – 9. 7. 2010 výzva: 20. 6. 2011 – 2. 9. 2011

2. výzva PO 1 GG II a 4. výzva OP 3.2 6. hodnocení věcné – individuální hodnotitelé 7. výběrová komise - leden 2013 /nová nominace/ 8. schválení projektů orgány kraje únor 2013 9. zveřejnění výsledků výběru 10. vyrozumění neúspěšných žadatelů 11. kompletace podkladů pro uzavření Smlouvy o realizaci 12. uzavření Smlouvy o realizaci

Výstupy globálních grantů Oblast podpory GG Název indikátoru Dosažená hodnota 1.1 CZ.1.07/1.1.01 Zvyšování kvality ve vzdělávání Počet vytvořených produktů 459 Počet podpořených osob 27 838 Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání 24 790 Počet podpořených osob – poskytovatelé služeb 601 pracovníků v dalším vzdělávání 1 741 Počet projektů 60

Nejčastěji podporované aktivity v 1.1   Podpora realizace kurikulární reformy škol a školských zařízení. Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Zlepšování podmínek pro využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech pro žáky i pedagogické pracovníky, a to i mimo vyučování. Zlepšování podmínek pro výuku technických, přírodovědných oborů a řemesel, včetně zvyšování motivace žáků ke vzdělávání se v těchto oborech.  Podpora škol v oblasti evaluace, nabídka evaluačních nástrojů a ověřování klíčových kompetencí žáků za účelem zvyšování kvality vzdělávání.

Výstupy globálních grantů Oblast podpory GG Název indikátoru Dosažená hodnota 1.2 CZ.1.07/1.2.02 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Počet žáků se SVP začleněných do integrovaných tříd 417 Počet nově vytvořených/inovovaných produktů 67 Počet podpořených osob – celkem 6 822 poskytovatelé služeb 212 pracovníků v dalším vzdělávání 1 753 Počet projektů 19

Nejčastěji podporované aktivity v 1.2 Uplatňování a zlepšování organizačních forem výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání, včetně tvorby individuálních vzdělávacích plánů, využití ICT a e-learningových aplikací. Zvyšování kompetence pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání.  

Výstupy globálních grantů Oblast podpory GG Název indikátoru Dosažená hodnota 1.3 CZ.1.07/1.3.02 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Počet nově vytvořených/inovovaných produktů 58 Počet podpořených osob – klienti služeb 3 219 poskytovatelé služeb 348 Počet úspěšně podpořených osob 2 121 Počet projektů 24

Nejčastěji podporované aktivity v 1.3 Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení v oblasti kurikulární reformy. Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení v oblasti výuky cizích jazyků a v cizích jazycích.   Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení v oblasti výuky technických, přírodovědných oborů a řemesel. Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení pro využívání ICT ve výuce. Podpora profesního rozvoje pracovníků škol a školských zařízení pro udržitelný rozvoj. Zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti řízení a personální politiky.

Výstupy globálních grantů Oblast podpory GG Název indikátoru Dosažená hodnota 3.2 CZ.1.07/3.2.09 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Počet nově vytvořených/inovovaných produktů 24 Počet podpořených osob – celkem 1 973 Počet úspěšně podpořených osob 434 Počet projektů 37

Nejčastěji podporované aktivity v 3.2 Podpora vzdělávací nabídky v oblasti dalšího vzdělávání – rozvoj vzdělávacích programů pro vzdělávání dospělých ve školách a dalších vzdělávacích institucích. Vzdělávání pedagogů, lektorů, řídících a organizačních pracovníků škol a dalších vzdělávacích a poradenských středisek působících v oblasti specializačního vzdělávání a vzdělávání pro udržitelný rozvoj.

Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů Prostor pro dotazy Děkuji za pozornost Jana Hadravová Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů opvk@kr-vysocina.cz hadravova.j@kr-vysocina www.vysocina-finance.cz tel. 564 602 580