Pro koho je EEG-biofeedback určen?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právě v době recese či krize je to velmi aktuální otázka. Jak to poznat? Ti, kdo řídí podnik, některé typy znají. Většina manažerů však přivítá mít špičkového.
Advertisements

VÍTEJTE NA STRÁNCE VÝCHOVNÉHO PORADCE
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Programové balíčky zaměřené na snižování váhy a tvarování postavy Cvičení ve Fitku Říčany a výživové poradenství Výživová poradkyně Taťána Juřicová.
Diagnostika SPU.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
Struktura poradenského procesu
Marta Hlobilová 2. Ročník MBB, UPOL
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Speciální péče na naší škole
Vzájemná hospitační činnost
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
OBECNÁ PSYCHOLOGIE VYUŽITÍ PSYCHOLOGIE V PRAXI
Alkohol Pojem alkohol pochází z arabského AL-KAHAL
Horáčkova 1095/1 Praha4.  Jsme speciální mateřská škola se speciálně pedagogickým centrem.  Poskytujeme péči dětem se speciálními vzdělávacími potřebami,
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Použití EEG jednoduchá, levná, neinvazivní metoda použití pří výzkumu a diagnostice funkce mozku krátkodobá ambulantní vyšetření (20 – 30 minut), ale i.
Logopedická třída MOTÝLCI
Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.
INTEGRACE DĚTÍ S LOGOPEDICKÝMI OBTÍŽEMI
Vítáme Vás na Pedagogické fakultě
Specifické poruchy školních dovedností
Poruchy spánku Jakub Kužílek X33BMI.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Biologická léčba v dětské psychiatrii
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE JAKO ODBORNÁ A PROFESNÍ ČINNOST:
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Učení verbální Učení pojmové Učení senzomotorické
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Vítejte v našem Speciálně pedagogickém centru..
Vítejte v našem Speciálně pedagogickém centru..
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
Co to vlastně je ?  Způsobuje nevratné změny v mozkových buňkách a úbytek mozkové hmoty.  Varovným signálem bývá, že člověk začne trpět neobvyklou ztrátou.
Dům dětí a mládeže Praha 5 č.účtu : /2010
PORADNA Centrum Mateřídouška, o. s. poskytuje
Struktura poradenského procesu
s Mgr. Stanislavou Emmerlingovou
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2017/2018
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Pedie Co mají společné?.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II. PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II.
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2018/2019
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
ŠKOLNÍ NEPROSPĚCH Příčiny školního selhání
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Pro koho je EEG-biofeedback určen? Pedagogicko psychologická poradna Jablonec nad Nisou, Smetanova 66 nabízí EEG – BIOFEEDBACK Pro koho je EEG-biofeedback určen? Metodu u nás používáme k řešení těchto potíží: špatná pozornost, úzkosti, potíže se spánkem, špatné sebeovládání, bolesti hlavy, dyslexie a ostatní dys poruchy, vady řeči. Co je to EEG biofeedback? Jedná se o metodu psycho - fyzioterapie, která vám umožní lépe ovládat činnost vašeho mozku. Jedná se o učení mozku pomocí tzv. biologické zpětné vazby. Více informací najdete na www.pppjbc.cz. Cena: 1. zkušební sezení s konzultací a vstupním měřením 300 Kč cyklus 10 sezení za 3000 Kč Trénink si mohou na úvodní hodině vyzkoušet i rodiče. Na většinu tréninků pak může dítě chodit samo, rodič ho doprovodí přibližně 2-3x za cyklus, abychom prodiskutovali průběh a pokroky. Je nutné projít bez dlouhého přerušování celý cyklus, optimální frekvence je 2x týdně. Potřebný počet sezení se odvíjí od závažnosti a počtu problémů a dozvíte se ho při úvodní konzultaci. U lehkých potíží je potřeba ke zlepšení obvykle 20 sezení. Tréninky probíhají odpoledne (PO, ČT) pod vedením psychologa v budově poradny ve Smetanově ulici. Objednat na úvodní sezení se můžete zde: Mgr. Pavlína Janků, tel. 602 367 611, e-mail: janku@pppjbc.cz