Koloběh fosforu v životním prostředí - vztah k výživě zvířat

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
zpracovaný v rámci projektu EU
Advertisements

Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Chemické zatížení krajiny
Zemědělci a vodohospodáři – protivníci nebo spojenci? J a n K l í r Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha - Ruzyně
Nitrátová směrnice (aktuální informace)
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
ekologickém zemědělství
Čistička odpadních vod
Welfare = „životní pohoda˝ „kvalita života” – PRODUKCE je hlavním cílem komerčních chovů: – Světová organizace pro výživu a zemědělství (FAO) udává,
PŘÍČINY A ŘEŠENÍ GLOBÁLNÍCH PROBLÉMŮ
Hydrosféra.
Jan Urbánek Septima A EUTROFIZACE VOD
Rostlinná produkce obsah přednášky
Vznik a složení půdy Vznik půdy
VZTAHY ORGANISMŮ.
KOLOBĚHY LÁTEK V PŘÍRODĚ
Kontaminace (znečištění) vody
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Ekologie a životní prostředí- Ochrana sladkých vod
Chov prasat.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Odpadní voda Mgr. Helena Roubalová
FOSFOR 15P Jana Malinovská.
Složky krajiny a životní prostředí
Hnojiva David Folwarczný.
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
Minerální výživa VY_32_INOVACE_3.1.Bi1.08/Li
Registrační číslo projektu:
Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Antropogenní vlivy – human impacts
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_481_Př7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Chov nosnic a produkce vajec v EZ
Co žáci vědí o koloběhu látek
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET Selen ve výživě hospodářských zvířat Pavlína Doleželová Praha, Celostátní konference.
01.5 Produkce hnoje, močůvky, výroba kompostu Ing. Magda Pavezová
Ekosystémy.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
RYBNÍK JAKO CELEK.
HOUBY Jsou EUKARYOTICKÉ organismy (mají obdobnou stavbu buňky jako rostliny a živočichové) Tělo má jednoduchou stavbu – STÉLKU – tvořenou propletenými.
RZ RZ v ní životVznikl v ní život Koloběh vodyKoloběh vody „obnovitelná“látka Kolem řekKolem řek vznikaly osady a města Civilizace.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Ondřej Malý Mendelova univerzita v Brně Agronomická fakulta Oddělení rybářství a hydrobiologie Tato prezentace vznikla za podpory interního grantového.
Změny v nitrátové směrnici a vyhláškách k zákonu o hnojivech.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
Hnojiva aneb přikrmování rostlin. Rozdělení hnojiv a) podle skupenství pevná hnojiva kapalná hnojiva b) podle působení na rostliny přímá hnojiva – obsahují.
Anotace Prezentace slouží k přehledu tématu problémy životního prostředí a jejich řešení - voda Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
15 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Znečišťování půd a vod. Znečišťování a degradace půd Minerální hnojiva - dusičnany,fosforečnany Pesticidy Imise – těžké kovy, kyselé.
Průmyslová hnojiva. s rozvojem zemědělství postupně přestalo postačovat použití statkových hnojiv => rozvoj výroby průmyslových hnojiv dodávají do půdy.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením živé přírody.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Ing. Martin Kulhánek, Ph.D. A330
vodní režim příjem, vedení a výdej množství vody v těle funkce
Biopotraviny.
Ochrana přírody a životního prostředí.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Koloběh fosforu v životním prostředí - vztah k výživě zvířat Bakalářská práce Prezentace obhajoby bakalářské práce

Obsah práce Výskyt fosforu v přírodě Fosfor a živý organismus Koloběh fosforu v přírodě Využitelnost a formy pro rostliny, ukládání Strávení a vyloučení fosforu zvířaty Organická hnojiva a jejich aplikace

Fosfor v koloběhu v přírodě

Využitelnost a formy pro rostliny, ukládání Příjem za rok 15 – 40 Kg Ve formě P2O5 Uložení v rostlinách pro příjem zvířaty Nejčastěji zkrmované komodity Obsah v rostlinných krmivech

Strávení a vyloučení fosforu zvířaty Trávení P polygastrická x monogastrická Příjem a stravitelnost P bez fytázy Příjem a stravitelnost P s fytázou Fytáza v přírodní a umělé formě Vyloučený P ve výkalech

Organická hnojiva Hnůj Močůvka Hnojůvka Kejda

Chov prasat a drůbeže v bezstelivovém ustájení - KEJDA Vznik a ošetřování Obsah organických a minerálních látek Skladovací technologie a kapacita jímek Odvoz a aplikace Důsledky nevhodné aplikace

Využití kejdy Aplikátory na pozemek Trubní rozvody Kompostování Sušení Zkrmování

Botkový aplikátor kejdy

Radličkový aplikátor kejdy

Diskový aplikátor kejdy

Hadicový aplikátor kejdy

Plošný aplikátor kejdy

Eutrofizace vodních nádrží Nesprávnou aplikací Vysokým hnojením Znečištěním z domácností Znečištěním z průmyslové výroby Další možnosti znečištění

Sinice na Orlické přehradě

Prevence a odstraňování znečištění Šetrné zemědělství Využívat jen nezbytně nutné množství Nejen zemědělství znečišťuje Nižší dávky průmyslových hnojiv

Výsledek Ochrana životního prostředí Čistá příroda

Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký den JIŘÍ SVOBODA 7.5.2007