Výroba instantních prášků 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
Advertisements

Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o fotosyntéze. Klíčová slova: fotosyntéza,
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o uzemním plynu, jeho těžbě, dopravě.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Vylučovací soustava II.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škrábání brambor a kořenové zeleniny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Prostory v provozovně společného stravování
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Zařízení na pečení a smažení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Výroba francouzského nugátu
Číselné soustavy - Opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Základní pojmy fyziky atomu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
Transkript prezentace:

Výroba instantních prášků 2 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba instantních prášků 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba instantních prášků. Klíčová slova: Výroba, aglomerace, prosévání, balení. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_22

Výroba instantních prášků 2 Vlastní výroba

Výroba Míchání surovin Mletí surovin Výroba instantních prášků Suroviny se promíchají v míchačce Směs projde přes mikromlýn Rozemele se na jemné částice Rozemletá směs jde do instantizačního zařízení

Instantizační zařízení Aglomerační část Sušící část Chladicí část

Aglomerační část Tvorba granulek Rozemletá směs prochází přes aglomerační síto, přes které se vhání vlhký vzduch (pára) Směs je ve fluidních stavu, částečky se na sebe nalepují Velikost granulek závisí na množství páry ve vzduchu

Sušící a chladicí část Granule jsou v sušící i chladicí části udržovány ve fluidním stavu Suší se horkým vzduchem Chladí se studeným vzduchem

Prosévání a balení Při prosévání se odstraňují drobné a nadměrně velké granulky Tyto části se vrací se do míchacího zařízení Prosátý granulát se balí do spotřebitelských obalů

Instantní kakaový nápoj - Granko

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.