DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_67

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Advertisements

Sloveso BÝT – přítomný čas
Číslo: VY_32_INOVACE_15_07 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present.
Číslo: VY_32_INOVACE_15_08 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present.
Přítomný čas průběhový Present Continuous
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Future – going to VY_22_INOVACE_36 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_50.
Sloveso „být“ v záporu a otázce, otázky Yes/No
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Present continous- Přítomný čas průběhový Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_13 Název materiálu: Vazba „be going to“ Tematická oblast: Angličtina 2. ročník – strojírenské obory.
REVISION of U5, U6 AJ - 5. třída VY_32_Inovace/9_ května 2012 Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_265_AJ7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_14
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_02
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
PRESENT SIMPLE 5. třída Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_43.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_433_Vyjadřování budoucnosti AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Future – going to Budoucí čas – vyjádřený pomocí vazby „going to“
Tázací dovětky – 8. ročník ZŠ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_431_Přítomný čas průběhový AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_17_Vazba „going to“ AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK, DATUM:
Present continuous - questions Anglický jazyk VY_32_INOVACE_370, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném.
Přítomný čas průběhový
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_78 NázevGoing to … Téma hodinyFuture tense PředmětAnglický jazyk Ročník/y/7.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_668_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_ZÁPOR TÉMA:
Časování slovesa „to be“ - být
Číslo: VY_32_INOVACE_15_09 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present.
Vazba „going to“ 7.ročník (k učebnici Projekt 3)
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Bc. Lucie Ševčíková VY_22_INOVACE_2.2.1 AJ6,7g_3 Téma: Sloveso to be - hra Číslo.
Present continuous - negative Anglický jazyk VY_32_INOVACE_369, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_07_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:přítomné časy.
Jméno autora:Mgr. Jiří Kala Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): červen 2013 Ročník:6. Tematická oblast: Anglická gramatika a slovní zásoba 1. Téma:Present.
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_18_06_A6_Bartonkova TÉMA : Otázka + zápor v min. čase OBSAH : Otázka + zápor v min. čase ČÍSLO PROJEKTU.
VY_32_INOVACE_09 Anglický jazyk 4.tř. Present simple and present continuous. Name:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What are you doing now?
Present simple Přítomný čas prostý. Kladná věta (+) kladnou větu vytvoříme jednoduše, za pomocí tvaru infinitivu slovesa, které chceme použít I drive.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_15.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ Přítomný čas průběhový popisuje děj,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Going to Název sady: Project 2 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraPavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací oborAnglický jazyk Tématická oblastAnglický.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09
VY_32_Inovace_ So x Neither Project 3
I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) GRAMMAR – TEST 3
AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_AJ_15
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_64
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ANJ_Verbs TO BE PRESENT_01 Mgr. Filip Soviš
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
PRESENT CONTINUOS Autorka: Mgr. Bohumila Navrátilová Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM.
VY_32_Inovace_ To be – zápor Project 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj5_47
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENE3OV
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
VY_32_INOVACE_228_Přítomný čas průb.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marcela Götzová Číslo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marcela Götzová Číslo
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_67 Škola Základní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autora Pavla Kredbová Datum vytvoření 20.5. 2013 Vzdělávací obor Anglický jazyk Tématická oblast Anglický jazyk 7. ročník Téma Going to – positive, negative

Anotace: Tento materiál slouží k představení tvorby budoucího času pomocí GOING TO v kladných a záporných větách oznamovacích. Str. 4-7 – tyto stany slouží k představení gramatiky, obsahují teoretický i konkrétní návod na tvorbu daného času Str. 8-11 – tyto stránky slouží k procvičování daného času, děti tvoří věty pomocí daných sloves. Pro kontrolu kliknou na daný obrázek a zobrazí se jim kladná věta. Pokud kliknou na kladnou větu, zobrazí se jim věta záporná

POSITIVE AND NEGATIVE SENTENCES FUTURE GOING TO POSITIVE AND NEGATIVE SENTENCES

Positive sentence – kladná věta oznamovací Kladná věta pomocí GOING TO se tvoří takto: *Podmět *Tvar slovesa BÝT v přítomném čase (am/is/are) *Vazba GOING TO *Plnovýznamové sloveso v základním tvaru Př. He is going to play football.

Příklad časování pro sloveso DO I am going to do You are going to do He is going to do She is going to do It is going to do We are going to do You are going to do They are going to do

Negative sentence - záporná věta oznamovací Zápornou větu tvoříme takto: *Podmět *Tvar slovesa BÝT v přítomném čase v záporu (am not/isn‘t/aren‘t) *Vazba GOING TO *Plnovýznamové sloveso v základním tvaru Př. They aren‘t going to visit Prague.

Časování slovesa DO I‘m not going to do You aren‘t going to do He isn‘t going to do She isn‘t going to do It isn‘t going to do We aren‘t going to do You aren‘t going to do They aren‘t going to do

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení They are going to watch TV. They aren‘t going to watch TV. They /watch TV He is going to listen to the music. He isn‘t going to listen to the music. He/listen to the music

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení She is going to kiss him at the wedding. She isn‘t going to kiss him at the wedding. She/kiss at the wedding She is going to cook the cake. She isn‘t going to cook the cake. She/cook the cake

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení They are going to dance at the concert. They aren‘t going to dance at the concert. They/dance at the concert Jim and Lucy are going to walk at the beach. Jim a Lucy aren‘t going to walk at the beach. Jim and Lucy/walk at the beach

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Tom coloured the pictures in the evening. Tom večer vybarvoval obrázky. Tom/colour the pictures We visited London in 1999. V roce 1999 jsme navštívili Londýn. We/visit London

ZDROJE: Koukání na televizi: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900232151.jpg Poslech rádia: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900383328.jpg Polibek: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900083337.jpg Vaření: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900233439.jpg Tanec: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900233446.jpg Pláž: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900234324.jpg Kreslení: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900232149.jpg Big Ben: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900195200.jpg