Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?"— Transkript prezentace:

1 I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Budoucí čas s going to I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow? Autor: Marcela Vojtíšková

2 We know how to conjugate verb „TO BE“ in present simple:
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk What do we know... We know how to conjugate verb „TO BE“ in present simple: I am happy. He She It is clever. We You They are outside.

3 Tvoříme pomocí to be + going to + inf. význam. slovesa
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Tvoříme pomocí to be + going to + inf. význam. slovesa Používáme, pokud hovoříme o svých plánech do budoucnosti, o tom, co chceme dělat I am / ´m not He She It is / ´s is not / isn´t We You They are / ´re are not / aren´t going to do a homework. play games. go at the cinema. visit Prague. go inside. phone his mum. go to school. V otázce stojí tvar slovesa to be před podmětem.

4 Complete the sentences, use going to for the future:
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Complete the sentences, use going to for the future: On Monday I _______________ tennis. (play) On Tuesday my mum ________________ in the shopping centre. (shop) On Wednesday we ________________ to the cinema (go) On Thursday they ________________ anything interesting. (not do) What ________ you ____________ on Friday? (do)

5 Put the sentences in the correct order:
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Put the sentences in the correct order: 1. friend TV your going watch to is ? 2. do going what you are to ? 3. going my outside are sisters go to 4. go Harry going to isn´t shopping 5. are you to going tennis ? play

6 Imagine you are going to have a party and answer the questions:
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Imagine you are going to have a party and answer the questions: How many friends are you going to invite? Are you going to invite boys and/or girls? Where is the party going to be? What food are you going to have? Are you going to have a music?

7 Write about your week trip to London:
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Write about your week trip to London: Imaginee you are going to the London for a week. Write your schedule. What are you going to do and see each day? Tell your friend what you are going to do and ask him about his schedule.

8 I .......... going to learn new things.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Test: 1) Add - am / is / are All my friends going to go out tonight. I going to learn new things. Frank going to play with us? 2) Answer the questions: What time is the party going to start? – What are they going to do for your birthday? – What are you going to do in Prague? – 3) Translate: Chystají se dívat na televizi. – Nechystám se tančit. – Chystáš se pracovat? –

9 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Použité zdroje: HUTCHINSON, Tom, PELTERET Cheryl. Project 2 :Pracovní sešit. 3. vyd. : Oxford university press, ISBN Kapitola 6. Obrázky: Clip Art z Microsoft PowerPoint.


Stáhnout ppt "I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?"

Podobné prezentace


Reklamy Google