Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Vepřové maso Využití v kuchyni Zdroj: http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/pvhlavni.htm 12.6.2018
Obsah Využití jednotlivých částí vepřového masa k přípravě pokrmů
Vepřové maso I. třída
Vepřové maso I. třída Vhodné ke všem tepelným úpravám Vhodné pro přípravu pokrmů na objednávku
Vepřové mas II. třída
Vepřové maso II. třída Vhodné především k pečení, dušení, mletí Krkovice vhodná i k přípravě pokrmů na objednávku Plec a bok vhodné k mletí
Vepřové maso III. třída Hlava, lalok, nožičky, koleno Vhodné pro vaření, pečení
Otázky K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části vepřového masa I. třídy? K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části vepřového masa II. třídy? K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části vepřového masa III. třídy?