Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
stravovacích zařízení
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CATERING.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Ostatní slavnostní hostiny
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Společenské akce.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_10_GAS_551_Sob
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Slavnostní hostiny – recepce, raut
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Bary Střední odborná škola Otrokovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Slavnostní hostiny – banket
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
Raut.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Kvíz Kvíz
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Diplomatický protokol Ivana Hlavsová.
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Technika obsluhy – Vinárny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DOKUMENTACE SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Technika obsluhy – Společenská setkání
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ. Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský,
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií Pro koho a za jakým účelem se pořádá Jakým způsobem budeme podávat jednotlivé chody

Hostiny podle objednavatele Pro státníky – mají vždy oficiální charakter. Průběh slavnostní hostiny se řídí protokolem. Hostiny pro podniky a organizace – většinou bývá stanovený finanční limit na osobu Soukromé hostiny – k významným životním jubileím.

Druhy slavnostních příležitostí Banket Recepce Raut Koktejl Číše vína Čaj o páté Výlet na lodi Piknik

Banket Banket – klasický způsob slavnostního stolování Hosté sedí dle předem sestaveného zasedacího pořádku Jednotné menu Větší počet obsluhujících a jejich vyšší odbornost Společné nástupy a odchody obsluhujících

Recepce Společenské setkání spojené s pohoštěním u nabídkových stolů Nesestavujeme menu, ale seznam co nejširšího výběru pokrmů a nápojů

Raut Akce většího společenského rozsahu pořádané zpravidla ve večerních hodinách Pohoštění na nabídkových stolech

Koktejl, číše vína,čaj o páté Koktejl – společenské setkání, které má seznamovací charakter. Nabízíme malé pohoštění a míchané nápoje, pohoštění konzumujeme vestoje. Číše vína – má krátký průběh, nabízí se sklenka vína s vhodným doplňkem (slané pečivo, mandle, drobné občerstvení), pokrmy a nápoje nabízíme z podnosů. Čaj o páté – setkání v odpoledních hodinách spojené s hudbou a tancem

Výlet na lodi, piknik Výlet na lodi – pořádá se v odpoledních nebo večerních hodinách a jen pro zvané hosty. Během plavby připraven program a občerstvení. Piknik – výlet do přírody spojený s organizovaným občerstvením.

citace SALAČ, Gustav; PRIBULA, Milan; SEDLÁČKOVÁ, Hana. Technika obsluhy a služeb. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, a. s., 1996, ISBN 80-85937-10-7.