Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ. Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ. Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský,"— Transkript prezentace:

1 KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ

2 Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský, v hospodě hospodský, ve výčepu výčepní, ve (vinném) sklípku sklepník nebo sklepmistr. Číšnický učeň se nazývá pikolík. Hlavní činností číšníka je obsluha zákazníků, podávání nápojů a jídel v pohostinských zařízeních jako jsou hotely, restaurace, kavárny, hospoda, hostinec, vinárny apod. Etymologický původ slova je od výrazu „číše“

3

4 BANKET= SLAVNOSTNÍ HOSTINA o Vstup pouze pro zvané o Platí vždy hostitel o Společenské oblečení o Není stanoven minimálni počet hostů o Hosté sedí u slavnostní tabule podle zasedacího pořádku označeného jmenovkami o Jednoté složité(4-5 chodů) nebo slavnostní menu (6 a víc chodů)

5


Stáhnout ppt "KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ. Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský,"

Podobné prezentace


Reklamy Google