Těžba nerostných surovin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivnit povolování úložiště z pozice dotčených obcí a sdružení.
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Podzimní SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ 13. listopadu 2013, Hotel Jezerka
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Vršovická 65, Praha 10, Tel: ,Fax: , Využití GIS při ochraně nerostného bohatství Ministerstvo.
Česká geologická služba
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Ing. Martin MALÍŘ ředitel II. odboru ČBÚ Podzimní setkání těžařů ve dnech 5. – v hotelu Myslivna v Brně 1.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Likvidace starých ekologických zátěží
Metainformační systém důlní dokumentace OKD
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Pozemky s nerostným bohatstvím Jana Dudová. Horní právo Horní právo představuje samostatnou oblast práva, není však právním odvětvím, protože nenaplňuje.
Ochrana zemědělského půdního fondu
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Ochrana životního prostředí při vybraných činnostech.
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Roční produkce VEP ve skupině ČEZ
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Právní režim nakládání s odpady
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Odbor životního prostředí MHMP
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany půdy
Kanalizační Přípojky F-M
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Krajský úřad Středočeského kraje
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Legislativní činnost ČBÚ v roce 2018
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Těžební záměry podle nového metodického výkladu MŽP k zákonu o EIA
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Rekultivace × přirozená sukcese
Transkript prezentace:

Těžba nerostných surovin Mgr. Dana Richterová Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí oddělení posuzování vlivů na životní prostředí Bzenec 22.09.2017

Postup vydávání souhlasů a povolení se liší dle typu nerostné suroviny. Rozlišujeme dva typy nerostných surovin resp. nerostů jak jsou označovány v zákoně č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (dále jen „horní zákon“). Jedná se o nerosty vyhrazené a nevyhrazené. Nerosty vyhrazené jsou vyjmenované v § 3 horního zákona: patří mezi ně mimo jiné radioaktivní nerosty, ropa, zemní plyn, všechny druhy uhlí, rudy, dále například granit, vápenec, sklářský a slévárenský písek či mineralizované vody, z nichž se mohou průmyslově získávat vyhrazené nerosty. Ložiska vyhrazených nerostů - výhradní ložiska - tvoří nerostné bohatství státu a jsou ve vlastnictví České republiky. Horní zákon stanoví, že ostatní nerosty, tedy ty neuvedené v § 3, jsou nerosty nevyhrazené. Jako příklad lze uvést písek a štěrkopísek. Ložiska nevyhrazených nerostů - nevýhradní ložiska - nejsou majetkem státu, ale jsou součástí pozemku. Jako v každé oblasti i zde existuje výjimka: patří mezi ně výhradní ložiska nevyhrazených nerostů. Jedná se o taková nahromadění nevyhrazených nerostů, u nichž bylo příslušnými orgány státní správy rozhodnuto, že jsou vhodná pro potřeby a rozvoj hospodářství (§ 43 odst. 1 horního zákona). V Jihomoravském kraji jsou např. některé akumulace štěrkopísků a cihlářské suroviny evidovány mezi výhradními ložisky. Bzenec 22.09.2017

Výhradní ložiska Prvním předpokladem je provedení geologického průzkumu a tedy stanovení průzkumného území ve smyslu zákona č. 62/1988 Sb., o geologických pracích. Horní zákon uvádí požadavky z hlediska ochrany a hospodárného využití nerostného bohatství, které musí organizace (tj. fyzická či právnická osoba, která v rámci podnikatelské činnosti, při splnění podmínek vyhledává výhradní ložiska, provádí jejich průzkum nebo dobývání nebo jinou hornickou činnost) při vyhledávání a průzkumu výhradních ložisek plnit. Výsledky vyhledávání průzkumu výhradního ložiska se vyhodnocují a součástí vyhodnocení je i výpočet zásob. Zjistí – li se vyhrazený nerost v množství a jakosti, které umožňují důvodně očekávat jeho nahromadění, vydá Ministerstvo životního prostředí osvědčení o výhradním ložisku. Podle stupně prozkoumannosti výhradního ložiska a znalostí jeho úložných poměrů, jakosti a technologických vlastností nerostů a báňsko-technických podmínek se zásoby výhradního ložiska klasifikují buď jako vyhledané nebo prozkoumané. Podle podmínek vytěžitelnosti rozlišujeme zásoby bilanční (tedy ty, které jsou vytěžitelné v současnosti) a zásoby nebilanční (v současnosti nevyužitelné, ale lze předpokládat jejich využití v budoucnu s ohledem na očekávaný technický a ekonomický rozvoj). Dále se stanovují zásoby vázané a volné. Vázané zásoby jsou zásoby v ochranných pilířích povrchových a podzemních staveb, zařízení a důlních děl; ostatní zásoby jsou zásoby volné. Bzenec 22.09.2017

Ochrana výhradního ložiska Aby nemohlo dojít ke ztížení či znemožnění dobývání výhradního ložiska stanoví Ministerstvo životního prostředí chráněné ložiskové území (CHLÚ). Řízení o stanovení CHLÚ se zahajuje na návrh organizace nebo z podnětu orgánu státní správy. V zájmu ochrany nerostného bohatství se nesmí v CHLÚ zřizovat stavby a zařízení, které nesouvisí s dobýváním výhradního ložiska, pokud k tomu nebyl vydán souhlas krajského úřadu. Bzenec 22.09.2017

Oprávnění k dobývání výhradního ložiska Oprávnění k dobývání výhradního ložiska vzniká stanovením dobývacího prostoru (DP). Dobývací prostor je stanoven na základě průzkumu ložiska podle rozsahu, úložných poměrů zásob, tvaru a mocnosti tak, aby ložisko mohlo být hospodárně vydobyto. Při stanovení DP se vychází ze stanoveného CHLÚ a také se přihlíží i dobývání sousedních ložisek a k vlivu dobývání. Hranice DP se na povrchu tvoří uzavřený geometrický obrazec s přímými hranami, jehož vrcholy se určují souřadnicemi v platném souřadnicovém systému. DP může být vymezen i do hloubky. K podání návrhu na stanovení DP musí mít organizace předchozí souhlas Ministerstva životního prostředí vydaný po projednání s Ministerstvem průmyslu a obchodu. Podle § 43 odst. 4 horního zákona v případech, kdy nebylo stanoveno CHLÚ se DP považuje za CHLÚ. Bzenec 22.09.2017

Dobývání výhradního ložiska Zahájit dobývání ve stanoveném DP však může organizace až po vydání povolení hornické činnosti příslušným obvodním báňským úřadem. V některých případech může být toto řízení sloučené společně s řízením o stanovení DP. K povolení hornické činnosti musí být vypracován plán otvírky, přípravy a dobývání ložiska (tzv. POPD). Součástí POPD je vyčíslení předpokládaných nákladů na vypořádání důlních škod vzniklých v souvislosti s plánovanou činností a na návrh výše finanční rezervy na povinnou sanaci a rekultivaci pozemků dotčených těžbou. Zajištění důlního díla – při dočasném zastavení provozu v lomu či dole. Bzenec 22.09.2017

Po ukončení těžby…….. Po vytěžení ložiska musí následovat sanace a rekultivace vytěžených prostor. V rámci technické rekultivace je často zapotřebí rozčlenit plochy lomů a lomových stěn, zmírnit jejich sklon případně vytvořit drobné terasy. (Technická rekultivace – zařízení k využívání odpadů na povrchu terénu). Doporučuje se využití (nebo vytvoření) suťových kuželů, které mohou být osídleny například obojživelníky. U následné biologické rekultivace hovoříme nejčastěji o opatření zemědělské nebo lesnické povahy. Vodní plochy a mokřadní biotopy na částech dna vytěženého prostoru mohou rovněž přispět ke zvýšení pestrosti krajiny. Organizace předkládá plán likvidace důlního díla, resp. aktualizovaný plán sanace a rekultivace. Teprve po provedení sanačních a rekultivačních prací může žádat o zrušení DP. V případě, že došlo k vytěžení veškerých zásob ložiska nebo k odpisu zbytkových zásob, Ministerstvo životního prostředí zruší i CHLÚ. Bzenec 22.09.2017

Nevýhradní ložiska Vyhledávání, průzkum a dobývání vyhrazených nerostů nazýváme tzv. hornickou činností (HČ). V případě dobývání nevyhrazených nerostů jde ve smyslu zákona č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, o činnost prováděnou hornickým způsobem (ČPHZ). Nevyhrazené nerosty jsou součástí pozemku, až na výjimky se pro ně nestanovuje CHLÚ ani DP. K povolení dobývání ložiska nevyhrazeného nerostu je třeba získat rozhodnutí o změně využití území (územní rozhodnutí) podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), kterým se vymezí těžební prostor a předložit obvodnímu báňskému úřadu plán využívání ložiska. Bzenec 22.09.2017

Těžba nevýhradního ložiska Bzenec 22.09.2017

Zvláštní zásahy do zemské kůry Zvláštními zásahy do zemské kůry se rozumí zřizování, provoz, zajištění a likvidace zařízení pro: uskladňování plynů nebo kapalin v přírodních horninových strukturách a v podzemních prostorech; ukládání radioaktivních a jiných odpadů v podzemních prostorech; průmyslové využívání tepelné energie zemské kůry s výjimkou tepelné energie vody vyvedené na povrch; ukládání oxidu uhličitého do přírodních horninových struktur. (Stanovení PÚ ZZZK, CHÚ ZZZK). Bzenec 22.09.2017

Průzkumné vrty na vyhledávání ložisek ropy a zemního plynu x těžební sondy V případě průzkumných vrtů se postupuje podle § 6 odst. 3 zákona č. 62/1988 Sb., o geologických pracích a o Českém báňském úřadu. Bzenec 22.09.2017

Surovinový informační systém České geologické služby http://mapy Bzenec 22.09.2017

Děkuji za pozornost @ richterova.dana@kr-jihomoravsky.cz  tel: 541 652 684  Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3, Brno Odbor životního prostředí oddělení posuzování vlivů na životní prostředí  kancelář č. 414A