Co je na obrázku?.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. ročník
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Jednoduché moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_127_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Vložky a zavářky do polévek
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
Pečení na anglický způsob
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 15 Název.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Příprava pokrmů ze skopového masa
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Protýkání a plnění hovězího masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
HACCP.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Příprava drůbeže vařením, dušením
Skopové maso - charakteristika
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
DUM - Digitální Učební Materiál
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Není příloha, jako příloha
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Suroviny pro cukráře I. ročník
Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit?
Transkript prezentace:

Co je na obrázku?

  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 126 Moravský Krumlov Mgr. Dana Frimlová Název projektu: Rozšiřování kompetencí žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Číslo projektu: VY – 52- FM – 17- 32 Název učebního materiálu VY – 52- FM -18 Co je na obrázku Datum vytvoření: 8.9.2012 Datum ověření ve výuce: 18. 9. 2012

Pracovní list je určený pro žáky 2-3 ročníků Kuchař číšník. Jde o motivační a aktivační materiál při vizuálním poznávání výrobku, který je doplněn receptem. Možnost využití: aktivace žáků na začátku odborného výcviku, diagnostika získaných vědomostí, zpětná vazba pro žáky, jak dobře zvládají učivo. Metodický pokyn: Materiál lze použít dataprojektorem nebo vytisknout jako pracovní list. Pomůcky: Dataprojektor, psací potřeby, papír.

Poznej výrobek na obrázku, napiš o jakou součást menu se jedná.

Suroviny, které možná budeš potřebovat:

Připravená hmota na další zpracování

Výrobek před tepelnou úpravou

Výrobek po tepelné úpravě

napiš výrobní postup a vyber správné suroviny: Rohlík, hrubá mouka, vejce, sníh z bílků, sůl, mléko, kvasnice, petržel, kari, cibule, tuk, brambory, maso, pepř.

Použitá literatura Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2004, ISBN 80-902492-5- 6 Obrázky: Archiv autora