Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Stroje a zařízení - spoje
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Technika obsluhy – Pěstování kávy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Strojní zařízení – Zhutňování
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Číslo v digitálním archivu školy
Kategorie odbytových středisek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
  Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Stroje a zařízení - spoje
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Teorie Informace, signál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Mgr. Veronika Vaňousová
Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO.1210.2F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Příprava míchaných nápojů ve sklenici hosta, míchací sklenici Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky postupem přípravy míchaných nápojů v míchací sklenici a sklenici hosta. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Sklenice hosta, vrstvení, promíchání, míchací sklenice Datum Datum vytvoření – 1 3. 2013

Příprava míchaných nápojů Ve sklenici hosta Míchací sklenice

Ve sklenici hosta Používáme lehce mísitelné suroviny Používáme dva způsoby: 1) promícháním 2) vrstvením

Promícháním Sklenici vyfrapujeme. Sklenici můžeme naplnit vložkovým ledem. Nadávkujeme suroviny, promícháme a servírujeme. Např. Mojito, Cuba Libre, Champagne Coctail

Vrstvením Pousse-cafés – suroviny se nalévají do sklenice podle hustoty.

V míchací sklenici Barové sítko strainer Barová lžička Míchací sklenice

Příprava míchaných nápojů v míchací sklenici Obsah míchací sklenice je 0,50 L Suroviny, které se používají pro přípravu nápojů v míchací sklenici by měly být lehce mísitelné, např. lihoviny, likéry, neměly by se používat např. sirupy, smetana.

Práce s míchací sklenicí Sklenici vyfrapujeme, scedíme přebytečnou vodu. Nadávkujeme suroviny. Promícháme barovou lžičkou.

Sklenici držíme v levé ruce podloženou malíčkem, v prvé ruce máme barovou lžičku a mícháme nahoru a dolů. Hotový nápoj za pomocí straineru naléváme do připravené sklenice. V míchací sklenici se připravují krátké nápoje, většinou aperitivy.

Práce s míchací sklenicí

Práce s míchací sklenicí

Práce s míchací sklenicí

Úkoly Jakými způsoby můžeme připravovat míchané nápoje ve sklenici hosta? Jaké jsou vhodné suroviny pro přípravu? Pokud připravujeme nápoje v míchací sklenici používáme ještě …………………. a …………………. . Obsah míchací sklenice je …………. . Jaké druhy nápojů se připravují v míchací sklenici?

Zdroje Míškovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009. ISBN 978-80-254-3983-8 - fotografie- vlastní archiv