Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů"— Transkript prezentace:

1 Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Ozdoby a servis míchaných nápojů Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky s požadavky na ozdoby u míchaných nápojů a s postupem při servisu míchaných nápojů. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Ozdoby, koktejlový ubrousek, sací brčka, servis míchaných nápojů Datum Datum vytvoření –

2 Dekorování míchaných nápojů Servis míchaných nápojů

3 Ozdoby míchaných nápojů
Z jedlých surovin Úměrně velké Vycházející ze surovin nápoje Svěží

4 Servis míchaných nápojů
Míchané nápoje u barového pultu servírujeme s koktejlovým ubrouskem Jestli-že použijeme pro přípravu míchaného nápoje vložku nebo ozdobu, kterou host bude chtít odložit, přikládáme malý talířek – podšálek. Vhodnější jsou oválné misky, které umožní i odložení brčka, míchátka, případně zbytek ozdoby.

5 Servis míchaných nápojů - brčka
K většině klasických míchaných nápojů brčka pouze přikládáme a to ve speciálních držácích na brčka. Pokud host uzná za vhodné konzumovat nápoj brčkem, tak se obslouží sám. Pokud host konzumuje nápoj bez brčka, dojde ke kontaktu sklenice se rty a konzumace je ještě umocněna vůní nápoje.

6 Servis míchaných nápojů - pochutiny
K míchaným nápojům můžeme servírovat různé pochutiny, např. olivy, koktejlové cibulky apod. Tyto pochutiny servíruje bezprostředně po servise míchaného nápoje, protože jsou určeny pro hosta, který si objednal míchaný nápoj. Cena těchto pochutin je zahrnuta do ceny nápoje.

7 Úkoly Jaké máme požadavky na ozdoby míchaných nápojů?
Míchané nápoje u barového pultu servírujeme s …………………….. Ubrouskem. Jaký inventář můžeme přiložit k míchaným nápojům s vložkou nebo ozdobou? Jak můžeme postupovat při servisu sacích brček? Jaké pochutiny můžeme servírovat k míchaným nápojům, kdy je servírujeme a kde se projeví náklady?

8 Zdroje Mikšovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009.
ISBN


Stáhnout ppt "Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů"

Podobné prezentace


Reklamy Google