Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy správních činností
Advertisements

M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Hodnocení škol a školských zařízení
Microsoft Office Project 2007 kritická cesta
Řízení rizik ve veřejné správě legislativní rámec
Historické etapy vývoje managementu
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Proces řízení projektu
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Předmět: Řízení podniku 1
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Koncepce informačního systému vnitřní kontroly v rezortu MO
zpracování hlášení o korupčních zjištěních
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Rozhodovací procesy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Plánování auditu ISA 300 Plánování práce auditora
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
Téma 13: Finanční plánování
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Inspekční a prosazovací přístup
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
Osobní management – modul č.4
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Liberecký inspektorát ČŠI
6 KONTROLA. Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení příspěvkových organizací.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Rámec pro podporu infrastruktury a investic v Pardubickém kraji
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Úřad vlády České Republiky
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Překontrolovanost – plánování a koordinace kontrolní činnosti

plánování a koordinace kontrolní činnosti CÍLEM plánování je zaměřit činnost kontrolních orgánů na priority vedení resortu Ministerstva obrany a koordinací výkonu kontrolní činností eliminovat duplicity, resp. absenci kontroly u kontrolovaných objektů

plánování a koordinace kontrolní činnosti Východiska pro plánování kontrolní činnosti Směrnice ministra obrany Hlavní úkoly resortu MO Řízení rizik Eliminace překontrolovanosti

plánování a koordinace kontrolní činnosti Plánování kontrolní činnosti zaměření kontrolní činnosti – textová část ročního plánu činnosti resortu MO roční plán činnosti MO koordinace plánování

plánování a koordinace kontrolní činnosti Koordinace výkonu kontrolní činnosti koordinační jednání organizovaná IMO v průběhu kalendářního roku s cílem podchytit operativní kontrolní činnost zevšeobecňování a zveřejňování kontrolních závěrů RMO č. 20/2012 Inspekce ministra obrany

plánování a koordinace kontrolní činnosti Podpora koordinace a plánování Navázání na systém plánování v resortu obrany APV Věcné plánování Cílem je snížit výskytu kontrol ve stejném místě, čase a shodným předmětem.

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: zobrazení všech kontrol z databáze opatření, úkolů a činností APV VP; generaci sestavy se souběhem kontrol u jednoho organizačního celku v určitém termínu několika kontrolními orgány;

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: editaci věcných a časových parametrů kontrol s následnou aktualizací databáze opatření, úkolů a činností APV VP; vyhodnocení stavu provedené kontroly (např. splněno, nerealizováno) s přímou vazbou na modul hodnocení APV VP;

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: generaci statistického přehledu o kontrolní činnosti v parametrech jako např. celkový počet kontrol v resortu, počet kontrol u jednoho organizačního celku, počet kontrol v jednotlivých oblastech u resortu a u organizačních celků, celkový počet kontrol prováděných jednotlivými kontrolními orgány, počet kontrol podle výsledku hodnocení;

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: Modul bude obsahovat vlastní číselníky pro kategorizaci kontrol a předpokládá se sdílení některých číselníků používaných v APV VP podle potřeby (např. číselníky „Řídí, Odpovídá“, „Součinnost“).

plánování a koordinace kontrolní činnosti Zpracování a vyhodnocení poznatků Cílem je správné zaměření kontrolní činnosti na následující období jak z hlediska věcného zaměření tak kontrolovaných objektů. Zevšeobecňování a zveřejňování poznatků a podklad pro manažerská opatření.

Děkuji za pozornost Mgr. Zoran Nerandžič Praha, 26. března 2014