AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_27_VESMÍR TÉMA:VESMÍR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 16 TÉMA: Mapa oblohy ČÍSLO PROJEKTU:
VESMÍR Štěpán Rakovič 5.A. SLUNEČNÍ SOUSTAVA Sluneční soustava se skládá z 8 planet, 5 trpasličích planet a přes 150 měsíců hlavně u Jupitera, Saturnu,
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Vznik, kosmické objekty ve sluneční soustavě.  před 4,8 miliardami let společně se Sluncem  spojováním částeček hmoty  prachová zrna  krystalky zmrzlých.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová OBJEVUJEME VESMÍR VESMÍRNÁ TĚLESA SLUNEČNÍ SOUSTAVA CESTY DO VESMÍRU.
ZEMĚPIS. - Slunce (1 hvězda) - 8 planet: - Merkur - Venuše - Země - Mars - Jupiter - Saturn - Uran - Neptun SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co všechno najdeme ve vesmíru? HVĚZDY GALAXIE SLUNCE PLANETY MLHOVINU.
Praktická výuka přírodovědných předmětů na ZŠ a SŠ CZ.1.07/1.1.30/ ASTRONOMIE RNDr. Miroslav Randa, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PLYNNÉ PLANETY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_32.
Země ve vesmíru Vesmír – galaxie – sluneční soustava - Země.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_09_32_SOUHVĚZDÍ, GALAXIE, SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda Název: VY_ 32_INOVACE_1809_V.tělesa Téma: Vesmírná tělesa Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_05_CÉVNÍ SOUSTAVA
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE__04_05_16_SLUCH
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Slunce Juli Krejčí.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_27_ VOLNĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ.
Podstatná jména jsou slova ohebná, skloňují se.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Země ve vesmíru Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se vznikem a stavbou Země a jejím postavením ve Sluneční.
Vesmír Co uvidíš, zvedneš-li svůj zrak k obloze? mraky, oblohu
VY_32_INOVACE_
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
Sluneční soustava 4. ročník/oktáva.
Autor: Andrea Kolářová
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_22_MÍRNÝ PODNEBNÝ PÁS
VY_52_INOVACE_31_ Slunce ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník
Vznik Země Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Člověk a vesmír – 5. ročník
Různé podmínky života na Zemi
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Astronomické jednotky délky
Úvod do astronomie.
Vesmír Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_158_Planety
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
SLUNEČNÍ SOUSTAVA = planetární systém kolem Slunce.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Karel Jahodík
Souhrnné opakování-VESMÍR
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
EU_32_sada 2_04_PV_Sluneční soustava_Duch
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Země ve vesmíru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_24_SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_ZEMĚPIS
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Období: září – prosinec 2011
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Slunce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_25_TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:TROPICKÝ.
Proč se střídají roční období
VI. ročník ZŠ (praktická)
Přírodopis 9. ročník Téma: Vesmír a jeho vznik Obsah: 1. Big Bang
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_27_VESMÍR TÉMA:VESMÍR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1744

ANOTACE Materiál slouží jako výukový materiál na téma vesmír. Žáci se na jednotlivých stránkách učí nové pojmy z tohoto tématu. Vždy po kliknutí se na jednotlivých stranách objeví učivo o vesmíru. V jednotlivých „bublinách“ jsou odkazy na zajímavé články o vesmíru. Strana 8 a 9 je určena k opakování.

CITACE Ilustrace: Microsoft Office Přírodověda Učebnice pro 5. ročník -- Člověk a jeho svět. 3. vyd. Praha: NOVÁ ŠKOLA, 2010. ISBN 978-80-7289-301-0. HOLOVSKÁ, Mgr. Helena a Ing. Antonín RÜKL. Přírodověda pro pátý ročník: ZEMĚ VE VESMÍRU. první. Praha: ALTER, 1997. ISBN 80-85775-54-9.

VESMÍR

CO JE VESMÍR? Vesmír zahrnuje hvězdy, planety, galaxie, mlhoviny, asteroidy (planetky, meteroidy, částice, mezihvězdnou hmotu). Vesmír je prostor okolo Země. Galaxie je velká hvězdná soustava. Sluneční soustava, ve které se nachází naše Země, je součástí Naší galaxie – Mléčná dráha.

VZNIK VESMÍRU Vědecká teorie mluví o Velkém třesku, ke kterému došlo před 13,7 miliardami let. Jednalo se o obrovský výbuch , tj. k okamžitému uvolnění nahromaděné energie.

VESMÍRNÁ TĚLESA Planety – velká tělesa, která obíhají kolem Slunce. Patří sem Merkur, Venuše, země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun. Asteroidy – planetky – malá tělesa, která obíhají kolem Slunce. Komety – mají jádro a ohon, např. Halleyova. Meteority – úlomky těles

POZNÁŠ? CO JE NA OBRÁZKU? ÚKOL: Napiš aspoň 3 informace o obrázku. Své údaje si zkontroluj se spolužáky.

SOUHVĚZDÍ Souhvězdí jsou skupiny hvězd. ÚKOL: Najdi na internetu, v učebnici nebo v encyklopedii názvy 5 souhvězdí. Nakresli je.

SOUHVĚZDÍ Souhvězdí Lva Souhvězdí Býka Souhvězdí Vah Souhvězdí Panny Souhvězdí Vodnáře