Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_24_SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_24_SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_24_SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Materiál slouží k procvičování znalostí o subtropickém podnebném pásu. Žáci se na jednotlivých stránkách si opakují části subtropického podnebného pásu, názvy zvířat a oblasti, kde žijí. Na 7. stránce rozkliknutím šipky najedete na odkaz výčtu živočichů subtropického pásu. Na poslední stránce jsou dva úkoly. Druhý úkol může být určen k soutěži mezi žáky, kdo uhádne více živočichů.

3 CITACE Ilustrace: kliparty Microsoft Office
Přírodověda Učebnice pro 5. ročník -- Člověk a jeho svět. 3. vyd. Praha: NOVÁ ŠKOLA, ISBN KHOLOVÁ,CSC., Prom. biol. Helena. Přírodověda pro pátý ročník: ŽIVOT NA ZEMI. první. Praha 10: ALTER, ISBN Daněk : NAVEZ. "Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Muflon: DENNETT, Jessica. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Racek: THERMOS. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Fíkovník: SAERIN. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: YAÑEZ, Emi. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Olivovník:SHAWKA, Abu. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NAVEZ. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Šakal: TBJORNSTAD. "Wikipedia.cz" [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

4 Subtropický podnebný pás

5 Ukaž, kde se na zeměkouli nachází tropický podnebný pás
rovník

6 Doplň chybějící slova, která jsou schovaná
pod obdélníky Oblasti, které se nacházejí mezi tropickým a mírným pásem, nazýváme _______________. Do těchto míst míříme za ____________ my, obyvatelé chladnějších ______________. Dlouhé __________ je teplejší než u nás a méně __________. Zima je ______ a jen málokdy sněží. teplem subtropický pás krátká oblastí prší léto

7 Živočichové subtropického pásu

8 Oprav chyby v názvech živočichů. Kliknutím si ověř své znalosti.
klokan racek daněk l šakal muflon

9 Pojmenuj rostliny a jejich plody, kontrolu proveď kliknutím myší
OLIVY FÍKOVNÍK OLIVOVNÍK FÍKY

10 ÚKOLY 1.) Vyber si jednoho živočicha , kterého jsi viděl na obrázku a vyhledej o něm na internetu nebo v encyklopedii 3 zajímavosti. Poté je převyprávěj ostatním spolužákům. 2.) Vyber si tři živočichy subtropického pásu a popiš je charakteristickými znaky tak, aby je ostatní spolužáci poznali.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_24_SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS."

Podobné prezentace


Reklamy Google