Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová Číslo VY_32_Inovace_3325 Název Slunce Téma hodiny Látky a jejich vlastnosti Předmět Prvouka Ročník/y/ 3. Anotace Materiál obsahuje seznámení s významem Slunce jako zdrojem světla a tepla pro život na Zemi, seznámení s jednotlivými planetami sluneční soustavy. Očekávaný výstup Žák vyjmenuje základní podmínky života na Zemi, chápe význam Slunce, vyjmenuje planety sluneční soustavy. Druh učebního materiálu Prezentace

2 SLUNCE - je zdrojem energie pro život na Zemi
- dává nám teplo a světlo - je hvězda ve vesmíru , která je nejblíž k planetě Zemi Sluneční soustavu tvoří Země a několik dalších planet, které obíhají kolem Slunce .

3 MERKUR VENUŠE ZEMĚ MARS JUPITER SATURN URAN NEPTUN
Vyjmenuj planety sluneční soustavy : MERKUR VENUŠE ZEMĚ MARS JUPITER SATURN URAN NEPTUN

4 Odpověz na otázky: Jaký význam má Slunce pro život na Zemi? Je zdrojem světla a tepla. Co tvoří Slunce a planety? Tvoří sluneční soustavu. Které planety sousedí se Zemí? Se Zemí sousedí Venuše a Mars. Která planeta je nejblíž Slunci? Nejblíž Slunci je Merkur. Která planeta je od Slunce nejvzdálenější? Nejvzdálenější je Neptun.

5 Mars Země Uran Merkur Venuše Neptun Saturn Jupiter
Která planeta sluneční soustavy chybí? Země Mars Uran Merkur Venuše Neptun Saturn Jupiter

6 Doplň správně: den a noc
Otáčením Země kolem své osy se střídá ____________ . roční období Otáčením Země kolem Slunce se střídají ____________ . světla a tepla Slunce je zdrojem _____________ pro život na Zemi. Slunce a Země společně s dalšími planetami tvoří _________________________. sluneční soustavu třetí Země obíhá kolem Slunce jako _________ planeta.

7 Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová"

Podobné prezentace


Reklamy Google