Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ROGRAM M ICROSOFT O UTLOOK Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Anotace: Seznámení s programem Microsoft.
Advertisements

Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Další operace s vektory
Fyzikální vlastnosti vlasu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regenerační přípravky I.
Výroba plundrového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Mimoevropské literatury
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Margarín Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s výrobou margarínu, použitím a skladováním. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Margarín, syrovátka, máselnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_08

Margarín Je to tuhá tuková emulze podobná máslu Je vyrobená z jedlých rostlinných a živočišných tuků obohacených o smetanu, mléko, syrovátku, vodu a přísady Nažloutlé barvy Mazlavé konzistence, snadno se roztírá Jako náhražka másla, nižší cena, delší trvanlivost Přidává se vitamín A, F Obsahuje 16 % vody

Výroba margarínu: Příprava tukové násady – směs rostlinných a živočišných tuků, část tuků se předem ztužuje Tuková násada se rozehřeje, přidá se tekutý podíl a další přísady Tuková směs se vpouští do máselnice – stloukacích strojů, kde se stlouká nebo se vpouští do emulzorů, kde se emulguje tlakem přes trysky Vzniklá emulze se chladí a propracovává v hnětačích na homogenní hmotu Hmota se formuje a balí do spotřebitelských obalů

Použití margarínu: Stejné uplatnění jako máslo (pomazánky, pečení dušení) K výrobě cukrářských výrobků Výroba těst (listové) Výroba krémů, náplní obr.1

Skladování: V čistých suchých skladech při teplotě 18°C Chráníme před slunečním světlem Vrstvíme po 8 ks ve vrstvách Záruční doba 8 týdnů ode dne výroby obr. 2 - margaríny přispívají ke snižování hladiny cholesterolu

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1: [online].[ cit 2013-1-8]. Dostupné z www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cb_pack_zelen.jpg Obr. 2: [online].[ cit 2013-1-8]. Dostupné z www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Margarine_BMK.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.