HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

ZELENINA.
Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
Přirozené a umělé ekosystémy.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zelenina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Lipnicovité jsou to většinou byliny mají svazčité kořeny
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
TRÁVY & OBILNINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN ,
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
OBILNINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obilniny VY_52_INOVACE_36 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Význam zeleniny ve výživě  Zelenina je soubor různých rostlin a jejich částí, které se zasyrova nebo vhodně upravené významně uplatňují ve výživě lidského.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
* Anotace : * Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
ČELEĎ BRUKVOVITÉ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Elena Sobotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Potraviny a výživa - Zelenina
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Pole - obilniny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Přirozené a umělé ekosystémy.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
O B I L N I N Y (POLNÍ PLODINY)
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
Hospodářské rostliny Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_08_10_Ekosystémy.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_PŘBOT.17 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
PEXESO – ZELENINA ruský jazyk
POZNÁVÁNÍ PO JEDNOTLIVÝCH OBRÁZCÍCH. ZA KAŽDÉ SPRÁVNÉ URČENÍ BOD.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: ZELENINY2
ZELENINA POZNÁVÁNÍ II. Do tabulky zapisuj poznanou zeleninu.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Ruský obrázkový slovník II Zelenina − зелень
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY 2018/5/27 HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY PÍCNINY OBILOVINY ZELENINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 PÍCNINY Jsou hospodářsky důležité plodiny sloužící k výživě hospodářských zvířat, zejména přežvýkavců a koní. Pokud nejsou zkrmeny přímo, je nutné, vzhledem k nízkému obsahu sušiny (15–25 %), konzervovat je sušením nebo silážováním. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Jetel luční Jetel luční je vytrvalá, 10 až 100 cm vysoká bylina, která se využívá na přímé zelené krmení, nebo na konzervaci zavadlých rostlin silážováním. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Vojtěška setá Nejrozšířenější jetelovina pěstovaná na polích. Vojtěška setá je vytrvalá hluboce kořenící jetelovina k přímému zkrmování, na výrobu sena nebo úsušků. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

OBILNINY Obilniny /cereálie/ slouží především k lidské výživě. 2018/5/27 OBILNINY Obilniny /cereálie/ slouží především k lidské výživě. Zrna obilnin se užívají celá – rýže, žito, ječmen, oves, broušená – částečně nebo úplně zbavena obalu zrna – kroupy, bílá rýže, rozemletá – mouka Zrna obilnin obsahují škrob, minerály, vitamíny, oleje a vlákninu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Pšenice Pšenice je jednou z nejstarších kulturních plodin. Začátky jejího pěstování jsou spojeny se vznikem zemědělství. Zrno pšenice se využívá k výrobě chleba, pečiva, těstovin, krup a v cukrářství. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Žito Je pěstováno na polích za účelem zisku zrna, ze kterého se vyrábí potraviny pro lidi a krmivo pro zvířata. Společně s pšenicí, kukuřicí a ječmenem je to jedna z nejrozšířenějších obilnin. Zrno se používá na chlebovou mouku, jako náhražka kávy, k výrobě perníků, jako krmivo či se z něho vyrábí alkohol. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Oves Z ovesné mouky se připravuje různé pečivo. Dále se oves pěstuje jako zelená píce. Oves jako krmivo je vynikající hlavně pro koně. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Ječmen Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. V dnešní době se většina vypěstovaného ječmene, zejména ozimý ječmen, používá ke krmným účelům. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Kukuřice Jedná se o robustní rostlinu dorůstající výšky nejčastěji 0,5–6 m. Je to významná krmná, potravinářská i farmaceutická rostlina. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

ZELENINA Košťálová – kapusta, zelí, brukev, květák 2018/5/27 ZELENINA Zeleninu dělíme podle toho, co z ní spotřebováváme: Košťálová – kapusta, zelí, brukev, květák Plodová – okurka, tykev, meloun, rajčata, papriky Kořenová – mrkev, petržel, celer, ředkvička Cibulová – cibule, česnek, pažitka, pórek Listová – salát hlávkový. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Kapusta je blízce příbuzná zelí, od kterého se liší strukturou listů. 2018/5/27 Košťálová zelenina KAPUSTA Kapusta je blízce příbuzná zelí, od kterého se liší strukturou listů. ZELÍ Je hlávkové, pekingské a čínské. Jsou to dvouleté byliny, jejichž listy jsou uspořádány v hlávky, které se konzumují. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Košťálová zelenina KVĚTÁK BRUKEV – KEDLUBEN 2018/5/27 Košťálová zelenina KVĚTÁK lidově karfiól – je velmi oblíbenou zeleninou. Využíváme její zdužnatělé květenství. BRUKEV – KEDLUBEN Oblíbenost je v celé Evropě způsobena její poměrně krátkou vegetační dobou a širokým uplatněním v kuchyni – vařená i syrová. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Plodová zelenina OKURKA SETÁ TYKEV 2018/5/27 Plodová zelenina OKURKA SETÁ Mezi základní druhy okurky patří okurka polní a okurka salátová. TYKEV Tykve (nazývané dýně) mají různé odrůdy, které se liší tvarem, chutí a barvou. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Plodová zelenina MELOUN VODNÍ MELOUN CUKROVÝ 2018/5/27 Plodová zelenina MELOUN VODNÍ přestože je často nesprávně označovaný jako ovoce, je to druh plodové zeleniny. MELOUN CUKROVÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Plodová zelenina RAJČATA PAPRIKA 2018/5/27 Plodová zelenina RAJČATA patří k nejrozšířenějším druhům zeleniny na světě, pochází z Peru. Pěstují se jako tyčková a keříčková, s celou škálou  různých velikostí, tvarů a barev. PAPRIKA Pochází z Ameriky. Dnes se pěstuje po celém světě. Pálivá forma papriky se označuje jako chilli papričky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Kořenová zelenina MRKEV PETRŽEL 2018/5/27 Kořenová zelenina MRKEV Obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek. Je také bohatá na vlákniny a antioxidanty. PETRŽEL Kromě potravinářství nachází petržel odpradávna uplatnění i v lékařství. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Kořenová zelenina ŘEDKVIČKY CELER 2018/5/27 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Cibulová zelenina ČESNEK CIBULE 2018/5/27 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Cibulová zelenina PÓREK PAŽITKA 2018/5/27 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Listová zelenina ŠPENÁT Hlávkový salát 2018/5/27 Listová zelenina ŠPENÁT Špenát má velmi vysoký obsah volné kyseliny listové. Hlávkový salát Nejrozšířenější listová zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Pojmenuj, co je na obrázku! 2018/5/27 Pojmenuj, co je na obrázku! 1 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

1 JETEL LUČNÍ 2 VOJTĚŠKA SETÁ KONTROLA 2018/5/27 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Pojmenuj, co je na obrázku! 2018/5/27 Pojmenuj, co je na obrázku! 3 5 1 4 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

KONTROLA 1 PŠENICE KUKUŘICE OVES 5 ŽITO JEČMEN 2018/5/27 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Pojmenuj, co je na obrázku! 2018/5/27 Pojmenuj, co je na obrázku! 1 4 8 3 6 5 2 10 7 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

KONTROLA CELER 2 ČESNEK 3 ŠPENÁT 4 CIBULE 5 ŘEDKVIČKA PAŽITKA PETRŽEL 2018/5/27 KONTROLA CELER 2 ČESNEK 3 ŠPENÁT 4 CIBULE 5 ŘEDKVIČKA PAŽITKA PETRŽEL PÓREK HLÁVKOVÝ SALÁT 10 MRKEV Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Pojmenuj, co je na obrázku! 2018/5/27 Pojmenuj, co je na obrázku! 4 6 7 5 2 8 9 3 10 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

KONTROLA KAPUSTA PAPRIKA OKURKA SETÁ MELOUN CUKROVÝ 5 ZELÍ TYKEV 2018/5/27 KONTROLA KAPUSTA PAPRIKA OKURKA SETÁ MELOUN CUKROVÝ 5 ZELÍ TYKEV KVĚTÁK RAJČATA KEDLUBEN 10 MELOUN VODNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

Byli jste v určování úspěšní? 2018/5/27 Byli jste v určování úspěšní? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Použité zdroje [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-11512.html [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-23775.html [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-10358.html [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-23284.html [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-7001.html [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-23242.html Ivar Leidus [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Trifolium_pratense#/media/File:Trifolium_pratense_-_Keila2.jpg H. Zell [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Trifolium_pratense#/media/File:Trifolium_pratense_001.JPG H. Zell [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Medicago_sativa#/media/File:Medicago_sativa_003.JPG H. Zell[cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Medicago_sativa#/media/File:Medicago_sativa_001.JPG [cit. 2017-26-1]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-wheat-farming.html Radim Cerkal, Ing. Pavlína Hrstková, Tomáš Středa[cit.2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Klas_psenice.jpg?uselang=en MOs810 [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Unidentified_Secale#/media/File:Natura_okolic_Kicina_w_czerwcu_(4).JPG Andreas Trepte [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Avena_sativa#/media/File:Avena_sativa_II.jpg Rasbak [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Hordeum_vulgare#/media/File:Gerst_aar.jpg Roger Culos[cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Zea_mays#/media/File:Zea_mays_%27etsaut%27_MHNT.BOT.2015.34.3.jpg Burgkirsch [cit. 2017-26-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Zea_mays#/media/File:Maispflanze.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Použitá literatura Dinesh Valke [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cabbage#/media/File:Brassica_oleracea_var._capitata_(4170722993).jpg Dinkum[cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cabbage#/media/File:Au_march%C3%A9_-_chou.JPG Szyx[cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Brassica_oleracea_var._gongylodes#/media/File:Chou_rave_2.jpg Dinkum[cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cauliflower#/media/File:Au_march%C3%A9_-_chou-fleurs_2.JPG Rasbak[cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Cucumis_sativus#/media/File:Komkommer_Cucumis_sativus_%27Melita%27.jpg Harald Bischoff[cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Pumpkin#/media/File:K%C3%BCrbisse_3082-1.jpg Captain76 [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Cucumis_melo#/media/File:Half_cut_of_Yubari_melon.JPG Steve Evans [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Citrullus_lanatus#/media/File:Watermelons.jpg Rasbak [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Solanum_lycopersicum#/media/File:Solanum_lycopersicum_%27Cronos%27,_tomaat_%27Cronos%27.j pg MathKnight and Zachi Evenor [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Capsicum#/media/File:Five-Peppers-Colors-1.jpg Jonathunder [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Daucus_carota#/media/File:7carrots.jpg User:MarkusHagenlocher [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Petroselinum_crispum#/media/File:Wurzelpetersilie_Wurzel.jpg Dinkum [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Celery#/media/File:Au_march%C3%A9_- _C%C3%A9leri_en_branches_et_c%C3%A9leri_rave.JPG Felixphoto[cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Raphanus_sativus#/media/File:Radish.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková

2018/5/27 Použité zdroje H. Zell [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Allium_cepa#/media/File:Allium_cepa_004.JPG Donovan Govan [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Allium_sativum#/media/File:Garlic.jpg Jerzy Opioła [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Allium_schoenoprasum#/media/File:Allium_schoenoprasum_a1.jpg Philippe.OSSWALD [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Allium_ampeloprasum#/media/File:Poireaux.JPG Rasbak [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Lactuca_sativa#/media/File:Kropsla_herfst.jpg Victor M. Vicente Selvas [cit. 2017-27-1 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Spinacia_oleracea#/media/File:Espinac_5nov.JPG [cit. 2017-13-2]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-4244.html [cit. 2017-13-2]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-4245.html Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková