VY_32_INOVACE_ Ostravan

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suroviny pro cukráře I. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Příprava drůbeže pečením
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Protýkání a plnění hovězího masa
Obchod a význam obchodu
Elektronické zesilovače
Suroviny pro cukráře I. ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
: Suroviny pro cukráře III. ročník
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Základní pojmy v automatizační technice
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Snímače hladiny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
VY_32_INOVACE_ Regulace
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektronické součástky a obvody
Není příloha, jako příloha
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Hardware číslicové techniky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Registrační číslo projektu
: Suroviny pro cukráře III. ročník
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_15-1-09-Ostravan Šlehané hmoty VY_32_INOVACE_15-1-09-Ostravan Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace PowerPoint je zaměřen na téma výrobky Lehkých šlehaných hmot – výrobní postup OSTRAVAN. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář. Může se použít jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

OSTRAVAN charakteristika výrobek je určený pro rychlou spotřebu balí se do celofánových přířezů na povrchu je zdobený hoblovanými praženými mandlemi a šlehačkou na řezu je jedna vrstva ředěnou CKP, tři vrstvy jemně pórovitých piškotů a tři vrstvy speciální náplně chuť piškotová, žloutková, doplněná bílým vínem.

Speciální náplň Výrobní postup žloutky se vyšlehají s 1/5 cukru zbylý cukr se uvaří na teplotu 115°C (slabý let) vše se šlehá do vychladnutí přidá změklé máslo a vyšlehá ochutí se rumem a citropastou.

Výroba Ostravanu kapslové tvořítko se obalí papírem na papír se nanese tenká vrstva ř. CKP na částečně ztuhlou ř. CKP se položí piškoty, které se pokropí vínem rozetře se náplň vše se opakuje celkem 3 krát povrch se potře náplní a posype praženými hoblovanými mandlemi nakrájí, balí do papírových přířezu. zdobí šlehačkou a čokoládou.

Postup - obrázky kapslové tvořítko se obalí papírem na papír se nanese tenká vrstva ř. CKP

Postup - obrázky na částečně ztuhlou ř. CKP se položí piškoty pokropí vínem

Postup - obrázky nanese náplň vše opakujeme celkem 3 krát

Postup - obrázky povrch se potře náplní posype praženými hoblovanými mandlemi nakrájí, balí do papírových přířezu. zdobí šlehačkou a čokoládou.

Obrázky

POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, 1993. 277 s. ISBN 80-85572-54-0 Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, 2001. 174 s. ISBN 80-86073-86-6 Obrázky - vlastní archiv