Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět:MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Anotace:Prezentace slouží jako pomůcka k seznámení se s učivem Pythagorova.
Advertisements

Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Další operace s vektory
Fyzikální vlastnosti vlasu
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba pěnových cukrovinek
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regenerační přípravky I.
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Změkčování vousů, vypínání pokožky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zástřihy a konečná úprava
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká UPRAVENÉ TUKY Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s upravenými tuky a jejich výrobou. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Upravené tuky, hydrogenace tuků, rafinované tuky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_06

Upravené tuky Ztužený pokrmový tuk (Lukana, Kosmos, Omega - v kostkách, v blocích) Margaríny (Rama, Flora)

Upravené tuky   Výroba: K výrobě se používají rafinovné tuky a rostlinné a živočišné oleje (podzemnicový nebo slunečnicový olej)  

Tekuté oleje se nasytí vodíkem hydrogenace Směs se vytemperuje na požadovanou teplotu a vyšlehá za současného chlazení, až vznikne tuhnoucí tuková hmota

Schéma zužování – hydrogenace tuků Kapalný olej + H2 + Ni / t = 200°C  ztužený tuk

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.