DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. 1. BĚŽNÉ 2. JEMNÉ SUROVINY PŠENIČNÁ MOUKA VEJCE VODA DROŽDÍ /KVASNICE/ TUK SŮL CUKR NÁPLNĚ TVAROH MÁK POVIDLA MARMELÁDA,
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV35 Název školy.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 17 Název.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Alkoholické nápoje - víno
Vedlejší jatečné produkty
Ing. Lenka Bombera Piskačová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
: Suroviny pro cukráře III. ročník
Regenerační přípravky I.
Výroba instantních prášků 1
Prodáváme obuv I. PIKTOGRAMY.
Základní zásady pro vedení evidence
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Maso – zrání, vady, kontrola, skladování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetřování textilních výrobků
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_ , ostatní mléčné výrobky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Drogerie – Osobní hygiena III.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12 _INOVACE_OV8 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ODBORNÝ VÝCVIK Tematická oblast NAUKA O ZBOŽÍ 1 Téma KYPŘÍCÍ PROSTŘEDKY - BIOLOGOCKÉ Ročník 2. Jméno autora Jaroslava Kapalínová Datum tvorby PROSINEC 2012 Anotace Žáci se seznámí s druhy kypřících prostředků biologockých v prodeji, jejich přejímkou, vadami a skladováním. Materiál je určen pro žáky 2.ročníku obor prodavač.

KYPŘÍCÍ PROSTŘEDKY

KYPŘÍCÍ PŘÍPRAVKY CHARAKTERISTIKA: Slouží ke kypření těsta. Kypření zvyšuje stravitelnost výrobků z těsta. Obsahuje bílkoviny, fosfor, vitamíny skupiny B, provitamín D a lecitin. Doporučení zákazníkovi – pomazánka, polévka, knedlíčky do polévky….

KYPŘÍCÍ PŘÍPRAVKY JSOU DVOJÍHO DRUHU: BIOLOGICKÉ KYPŘÍCÍ PROSTŘEDKY CHEMICKÉ KYPŘÍCÍ PROSTŘEDKY

KYPŘÍCÍ PROSTŘEDKY BIOLOGICKÉ

BIOLOGICKÉ KYPŘÍCÍ PROSTŘEDKY ŘADÍME SEM: DROŽDÍ ČERSTVÉ DROŽDÍ SUŠENÉ

DROŽDÍ ČERSTVÉ ZÁKLADNÍ SUROVINA – MELASA (obsahuje až 20% cukru) VÝROBA: kvašením melasy V prodeji: Pekařské lisované droždí – spotřebitelsky bal. (42g)

DROŽDÍ ČERSTVÉ PŘEJÍMKA - kontrolujeme: – vzhled – neporušenost obalu, - záruční lhůtu VADY: prošlá záruční lhůta, poničený obal, rozmačkané, záměna druhu, oschlé, vysušené droždí SKLADOVÁNÍ: v chladící lednici při teplotě od 1°C do 4°C, odděleně od aromatického zboží, provádíme obměnu zásob

DROŽDÍ SUŠENÉ CHARAKTEISTIKA Jedná se o droždí pekařské lisované v suchém stavu. Zachovávající si kvasící schopnosti. Někdy se označuje jako instantní. Výhoda oproti čerstvému droždí je delší trvanlivosti. V prodeji: Droždí pekařské

DROŽDÍ SUŠENÉ PŘEJÍMKA - kontrolujeme: – vzhled – neporušenost obalu, - záruční lhůtu VADY: prošlá záruční lhůta, poničený obal, záměna druhu, SKLADOVÁNÍ: v čistých, dobře větratelných, suchých a chladných skladech, chráníme před sluncem, provádíme obměnu zásob

OPAKOVÁNÍ Z jaké základní suroviny se vyrábí droždí? Které druhy droždí prodáváte? Jaký má význam droždí ve výživě? Jaké je použití droždí? Jaké jsou nejčastější vady droždí? Na co dáváme pozor při přejímce droždí?

ZDROJE http://www.ssss.cz/files/kpucebnice/images/pv/kopie/drozdi.jpg Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ potravinářského zboží pro 2. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, 1996 http://www.ssss.cz/files/kpucebnice/images/pv/kopie/drozdi.jpg http://www.ssss.cz/files/kpucebnice/images/pv/kopie/drozdi_200.jpg