In a hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_22_INOVACE_Aj_008 At a hotel CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:II/2 Sada:1 Vytvořil:Anna Kubincová DiS. Vzdělávací oblast, obor Jazyk a jazyková komunikace,
Advertisements

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 04Číslo.
By Dagmar Machů Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk.
Cestování- slovní zásoba Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Businessland / At the Hotel 06B9 AutorLadislava Pechová Období vytvořeníListopad.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Travelling, accommodation – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Room next Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Project 3 WORKBOOK Tom Hutchinson OUP
Objednávka v restauraci 2 Slovní zásoba Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
By Dagmar Běhunčíková Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický.
PREPOSITIONS OF TIME (předložky s časovými údaji)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
IN A HOTEL, WRITING (DESCRIBING A PHOTO) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
At the shop Dialogues. Phrases / Potřebné fráze Mohu Vám pomoct? Kolik stojí….? How much is / are…..? Can I help you? tato (tento,toto) / tyto … Ještě.
Second conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
INTEGRATED RESCUE SYSTEM Střední průmyslová škola Hranice Mgr. Radka Vorlová 02_Integrated Rescue System CZ.1.07/1.5.00/
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350,
UNDERSTANDING Dorozumění Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_171.ANJ.12 Základy telefonování v angličtině.
DISSATISFACTION AND ANGER Nespokojenost a rozčilení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_161.ANJ.12 In a hotel – check in.
Telephoning and Texting
UNDERSTANDING Dorozumění
REGRET Lítost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
At the clothes shop Dialogues.
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
JOBS What's my job? next Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu
Daily Routine Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavlína Horáčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN ,
Nespokojenost a rozčilení
INVITATION Pozvání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
CAN YOU FIND THE THINGS? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
GREETINGS AND FORMS OF ADDRESS
HESITATION Váhání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
HESITATION Váhání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ASSURANCE Ujištění Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Clothing Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Food & Drink 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
CAN YOU FIND THE THINGS? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Food & Drink 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PARTING Loučení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Animals 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Na které písmenko začíná obrázek?
INTERRUPTION OF A CONVERSATION
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
MISTAKES Omyly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

In a hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

At the reception desk – check in Guest Receptionist Have you got a vacant room for …? Máte volný pokoj na …? I´d like … Chtěl bych … … a single room … jednolůžkový pokoj … a double room … dvoulůžkový pokoj (1 manželská postel) … a twin-bedded room … dvoulůžkový pokoj (2 oddělené postele) … with a bath / a shower … s koupelnou / sprchou … for two nights … na dvě noci … till tomorrow / Friday … do zítřka / pátku How much is a … room per night? Kolik stojí … pokoj na jednu noc? How much is it for one day / a week? Kolik to stojí na den / týden? Does the price include breakfast / service? Zahrnuje cena snídaní / služby? I´ll take it. Vezmu si ho. What kind of room would you like? Jaký pokoj byste si přál? How long will you stay here? Jak dlouho zde zůstanete? For how long? Na jak dlouho? You have to check in. Musíte se zapsat. Fill in this form, please. Vyplňte tento formulář, prosím. Your room is on the first floor. Pokoj je v prvním poschodí. Your room number is … Máte pokoj číslo … Here is the hotel card and the key. Tady máte hotelovou kartu a klíč. If you need anything, please use the telephone in your room and call the reception desk. Budete-li cokoli potřebovat, použijte telefon na pokoji a zavolejte do recepce.

In the room Could you give me …? Guest Receptionist Could you give me …? Můžete mi dát …? The … isn´t working / is out of order. Nefunguje … The … is broken. … je rozbitý. I need someone to fix it. Potřebuji někoho, aby to opravil. I am sending someone up to have a look. Pošlu někoho, aby se na to podíval.

At the reception desk – check out Guest Receptionist I am leaving tomorrow. Zítra odjíždím. Can you get my bill ready, please? Můžete mi připravit účet, prosím? May I settle my account? Mohu zaplatit účet? May I pay in cash / by credit card? Mohu platit v hotovosti / kreditní kartou? I liked it here very much. Moc se mi tady líbilo. I´ll prepare your bill in a minute. Hned vám dám účet. Here you are. Tady máte.

Instructions Hotel

Hotel „Host“ si objedná pokoj a vyplní formulář. Kliknutím na nebo na v levém horním rohu si „host“ vybere, zda chce jet do pokoje výtahem nebo jít po schodech (patro si vybírá libovolně). V daném patře „host“ vstoupí do objednaného pokoje kliknutím na dveře. V pokoji „host“ použije telefon a sdělí na recepci, že v pokoji je nějaký problém. (Kliknutím na „bublinu“ ukončí hovor.) Kliknutím na v pravém horním rohu se „host“ v recepci odhlásí a zaplatí účet. „Host“ i „recepční“ mohou použít nápovědu frází. Lift Stairs BILL

Lift Stairs Have you got a vacant room for …? I´d like … Guest Receptionist Have you got a vacant room for …? I´d like … … a single room … a double room … a twin-bedded room … with a bath / a shower … for two nights … till tomorrow / Friday How much is a … room per night? How much is it for one day / a week? Does the price include breakfast / service? I´ll take it. What kind of room would you like? How long will you stay here? For how long? You have to check in. Fill in this form, please. Your room is on the first floor. Your room number is … Here is the hotel card and the key. If you need anything, please use the telephone in your room and call the reception desk.

Reception FORM First name: ______________________________ Surname: _______________________________ Date of birth: _________________ Place of birth: ____________________________ Address: ________________________________ Town: ___________________________________ Post code: _________________ Country: ________________________________ Nationality: ______________________________ Male / Female Signature: ____________________ Reception

4 3 2 1 G

Groud floor 2nd floor 4th floor 1st floor 3rd floor

Single room Double room Twin-bedded room

Twin-bedded room Single room Double room

Double room Twin-bedded room Single room

Single room Twin-bedded room Double room

Reception. May I help you? BILL Could you give me …? Guest Receptionist Could you give me …? The … isn´t working / is out of order. The … is broken. I need someone to fix it. I am sending someone up to have a look.

Reception. May I help you? BILL Could you give me …? Guest Receptionist Could you give me …? The … isn´t working / is out of order. The … is broken. I need someone to fix it. I am sending someone up to have a look.

Reception. May I help you? BILL Could you give me …? Guest Receptionist Could you give me …? The … isn´t working / is out of order. The … is broken. I need someone to fix it. I am sending someone up to have a look.

Lift Stairs I am leaving tomorrow. Can you get my bill ready, please? Guest Receptionist I am leaving tomorrow. Can you get my bill ready, please? May I settle my account? May I pay in cash / by credit card? I liked it here very much. I´ll prepare your bill in a minute. Here you are.

Zdroje: Ammodramus: Commons.wikimedia.org. Arrow Hotel interior reception.JPG online. 03-06-2010 cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Arrow_Hotel_interior_reception.JPG. OCAL. www.clker.com. Neon Open Sign clip art online. cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://www.clker.com/clipart-13994.html. OCAL. www.clker.com. Worldlabel Border Burgundy Black Checkered X clip art online. cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://www.clker.com/clipart-9265.html. Dmitry G. Commons.wikimedia.org. Tallink-MS Victoria I-Elevator inside.JPG online. 03-06-2010 cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tallink-MS_Victoria_I-Elevator_inside.JPG. Commons.wikimedia.org. File:LatterUpStaircase.jpg online. cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:LatterUpStaircase.jpg. J o. Commons.wikimedia.org. Osaka Dai-ichi Hotel Moderate Single Room 20100211-001.jpg online. 11-02-2010 cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Osaka_Dai-ichi_Hotel_Moderate_Single_Room_20100211-001.jpg. BrokenSphere. Commons.wikimedia.org. Hilton LA-Universal City double room 1.JPG online. 03-06-2009 cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hilton_LA-Universal_City_double_room_1.JPG. Smbre. Commons.wikimedia.org: File:Park Double 1.jpg online. cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Park_Double_1.jpg. Ib Rasmussen. Commons.wikimedia.org: File:Holmens Kirke Copenhagen door.jpg online. 16-12-2006 cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Holmens_Kirke_Copenhagen_door.jpg. OCAL. www.clker.com. Cordless Phone clip art online. cit. 2010-09-28. Dostupný pod licencí Public domain na www: http://www.clker.com/clipart-15142.html. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.