Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_22_INOVACE_Aj_008 At a hotel CZ.1.07/1.4.00/21.1428 Šablona:II/2 Sada:1 Vytvořil:Anna Kubincová DiS. Vzdělávací oblast, obor Jazyk a jazyková komunikace,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_22_INOVACE_Aj_008 At a hotel CZ.1.07/1.4.00/21.1428 Šablona:II/2 Sada:1 Vytvořil:Anna Kubincová DiS. Vzdělávací oblast, obor Jazyk a jazyková komunikace,"— Transkript prezentace:

1 VY_22_INOVACE_Aj_008 At a hotel CZ.1.07/1.4.00/21.1428 Šablona:II/2 Sada:1 Vytvořil:Anna Kubincová DiS. Vzdělávací oblast, obor Jazyk a jazyková komunikace, Cizí jazyk - Anglický jazyk Tem. okruh, témaCestování, At a hotel Ověřeno ve výuce: (datum) 21.9.2011 Třída: 9. Datum vytvoření:12.5.2011

2 Cíl: materiál je určen k výuce slovíček a slovních spojení potřebných pro komunikaci a dialog v hotelu Popis využití aktivity v hodině: na začátku výuky žáky pomocí frází a obrázků navedeme na dané téma. Žáci sami přijdou na to, čím se budeme zabývat. Projdeme a vysvětlíme slovní zásobu. Samotné dialogy je nutné se žáky projít a zapsat. Nakonec dáme žákům prostor, aby vytvořili ve dvojicích vlastní dialogy s použitím probraných slovíček a slovních spojení.

3 New words and expressions single (double) room cable television central heating coffee shop credit card lift lounge passport luggage swimming pool accomodation Can I have…? Can I help you? Can you tell me…? See you.. number of nights method of payment Doorman Receptionist Barmaid, bartender Jednolůžkový (dvoulůžkový) pokoj Kabelová televize Ústřední topení Kavárna Kreditní karta Výtah Hala, klubovna Pas zavazadla Plavecký bazén ubytování Mohu dostat…? Co si přejete? Mohu Vám pomoci? Můžete mi říct…? Na shledanou.. Počet nocí Způsob placení Vrátný recepční Barmanka, barman

4 Booking a room in a hotel Good morning, can I help you? Oh, yes please. Have you gon any rooms for next week? Is that for one night or two? Ehm,two nights-Friday and Saturday. Yes, do you want a single or double room? Oh, double please, with bath. Sorry, we have got double room with a shower, but no bath. Is that all right? Yes, ok..that´s fine. Ok, can you tell me your name please? It´s Brown. Mr John Brown. Ok, and can I have your address? It´s 52, Washinton street, London. Thank you, Mr Brown your reservation is comlete..see you on Friday next week. Yes, thank you very much. Goodbye. Goodbye.. Dobrý den, mohu Vám pomoci? Ano, děkuji. Máte nějaké volné pokoje na příští týden? Je to na jednu noc nebo na dvě? Hm, dvě..pátek a sobota. Dobře, přejete si jedno nebo dvoulůžkový pokoj? Dvoulůžkový s vanou prosím. Promiňte, máme dvoulůžkový pokoj, ale se sprchou, ne s vanou. Chcete ho? Dobře, vezmu.. Dobře, můžete mi říct Vaše jméno? Brown. Pan John Brown. Dobře.. a Vaše adresa? Je to 52, Washingtonská ulice,Londýn Děkuji pane Browne, Vaše rezervace je hotová, budeme se těšit v pátek příští týden. Ano, mockrát děkuji. Na shledanou. Na shledanou.

5 At the reception desk – check in Have you got a vacant room for …? Máte volný pokoj na …? I´d like … Chtěl bych … … a single room … jednolůžkový pokoj … a double room … dvoulůžkový pokoj (1 manželská postel) … a twin-bedded room … dvoulůžkový pokoj (2 oddělené postele) … with a bath / a shower … s koupelnou / sprchou … for two nights … na dvě noci … till tomorrow / Friday … do zítřka / pátku How much is a … room per night? Kolik stojí … pokoj na jednu noc? How much is it for one day / a week? Kolik to stojí na den / týden? Does the price include breakfast / service? Zahrnuje cena snídaní / služby? I´ll take it. Vezmu si ho.

6 Now prepare your own dialogue.. Use use at least 5 words and 5 expressions…

7 Použité zdroje: software Microsoft PowerPoint :verze 14.0.6106.5005 Fotografie: autor Anna Kubincová


Stáhnout ppt "VY_22_INOVACE_Aj_008 At a hotel CZ.1.07/1.4.00/21.1428 Šablona:II/2 Sada:1 Vytvořil:Anna Kubincová DiS. Vzdělávací oblast, obor Jazyk a jazyková komunikace,"

Podobné prezentace


Reklamy Google