Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"— Transkript prezentace:

1 ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 kliknutím „ručičkou“ zvol správný anglický překlad české fráze v dolní části snímku
na další frázi přejdi kliknutím šipkou na snímku

3 Could you give me some advice about what to do?
What would you do if you were me? Would you tell me what to do? I would never go there if I were you. Co bys dělal na mém místě?

4 Could you give me some advice about what to do?
What would you do if you were me? Would you tell me what to do? I would never go there if I were you. Můžeš mi poradit, co mám dělat?

5 Could you give me some advice about what to do?
What would you do if you were me? Would you tell me what to do? I would never go there if I were you. Kdybych byl na tvém místě, nikdy bych tam nešel.

6 Could you give me some advice about what to do?
What would you do if you were me? Would you tell me what to do? I would never go there if I were you. Poradil bys mi, co mám dělat?

7 Could you give me some advice about what to do?
Můžeš mi poradit, co mám dělat? What would you do if you were me? Co bys dělal na mém místě? Would you tell me what to do? Poradil bys mi, co mám dělat? I would never go there if I were you. Kdybych byl na tvém místě, nikdy bych tam nešel.

8 As far as I am concerned, I would do it.
I advise you to … In my opinion … I advise you to turn to … for advice. Poradil bych ti, abys …

9 Pokud se týká mě, udělal bych to.
As far as I am concerned, I would do it. I advise you to … In my opinion … I advise you to turn to … for advice. Pokud se týká mě, udělal bych to.

10 Doporučuji ti, aby ses pro radu obrátil na …
As far as I am concerned, I would do it. I advise you to … In my opinion … I advise you to turn to … for advice. Doporučuji ti, aby ses pro radu obrátil na …

11 As far as I am concerned, I would do it.
I advise you to … In my opinion … I advise you to turn to … for advice. Podle mého názoru …

12 As far as I am concerned, I would do it.
Pokud se týká mě, udělal bych to. I advise you to … Poradil bych ti, abys … In my opinion … Podle mého názoru … I advise you to turn to … for advice. Doporučuji ti, aby ses pro radu obrátil na …

13 Zdroje: OCAL. Head Man Side clip art online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na WWW: OCAL. Head Lady Woman Blond clip art online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "ADVICE Rady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"

Podobné prezentace


Reklamy Google