Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Efektivní obchodní portál
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
ISO 9001:2000. CONNEX Východní Čechy a.s. 22/6/2004-Seminář PVT Strana:2-Connex Card  Realizace a provoz jednotného platebního a odbavovacího systému.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Realizační tým ICZ duben 2005
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta. Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň.
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Poskytování služeb KIVS prostřednictvím dynamického nákupního systému – stav projektu CMS FORUM
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
PpeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
E-Inventarizace – datové terminály
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)

Obsah prezentace Charakteristika SEPO Cíl SEPO Úvod Charakteristika SEPO Cíl SEPO Základní požadavky na SEPO Očekávané přínosy

Obsah prezentace Nasazení SEPO Čeho se vyvarovat Předpoklad dalšího rozvoje SEPO Dotazy Závěr

Úvod Jedná se o internetovou aplikaci, která doplňuje chybějící komunikačního článek mezi resortem MO, externími firmami a případně veřejnou správou.

Charakteristika SEPO Charakteristika SEPO: o  elektronického tržiště pro pořizování decentrálních nákupů v případě veřejné zakázky na dodávky nebo služby do 2 mil. Kč bez DPH nebo v případě veřejné zakázky na stavební práce do 6 mil. Kč bez DPH. (mimo IKT) o umožňuje provádět marketingový průzkum pro centrální nákupy

Charakteristika SEPO o  umožňuje sledování efektivnosti vynakládání finančních prostředků v rámci rezortu MO i u jednotlivých zadavatelů veřejných zakázek malého rozsahu

CÍL SEPO umožnit širokému okruhu zájemců o veřejnou zakázku zúčastnit se výběrového řízení zadavateli umožnit jednoduchým způsobem zadat veřejnou zakázku, provést její vyhodnocení a uzavření smluvního vztahu zabezpečit předávání vybraných informací do informačních systémů resortu MO (především FIS a ISL)

Základní požadavky na SEPO Zajistit zveřejnění informací o veřejných zakázkách pro zájemce Zajistit elektronickou komunikace mezi zadavatelem a dodavateli Automatické zpracování nabídek a vyhodnocení výběrového řízení Nepřístupnost k údajům o nabídkách do doby ukončení stanovené lhůty pro podávání nabídek

Základní požadavky na SEPO Zajistit výběr nejvhodnějších dodavatelů: * formou elektronického přijímání nabídek * formou elektronické aukce Zajistit provádění marketingového průzkumu Umožnit uzavření smluvního vztahu

OČEKÁVANÉ PŘÍNOSY SEPO Dosažení finančních úspor při realizaci veřejných zakázek omezit korupčního prostředí transparentnost obchodní činnosti oslovení v podstatě neomezeného počtu zájemců kvalitní výběr nejvhodnějšího dodavatele centrální přehled o veřejných zakázkách

OČEKÁVANÉ PŘÍNOSY SEPO možnost kontroly realizace veřejných zakázek resortem MO , ale i širokou veřejností aktuální přehled o firmách úspora času, písemné korespondence zjednodušení a urychlení procesu pořizování majetku a služeb

OČEKÁVANÉ PŘÍNOSY SEPO možnost přenosu vybraných dat z SEPO do informačních systémů resortu MO v elektronické formě

NASAZENÍ SEPO SEPO bylo nasazeno do provozu v průběhu roku 2006 a v současné době je vněm evidováno přes jedenáct tisíc obchodních případů v objemu zhruba půl druhé miliardy Kč

Nasazení SEPO Od 15. února 2007 se předpokládá nasazení modernizované verze SEPO, která bude reagovat na zkušenosti získané provozem SEPO v roce 2006. Jedná se především: o zjednodušení a zpřesnění registrace dodavatelů do SEPO

Nasazení SEPO implementace upraveného číselníku komodit zjednodušení činnosti jak pro potenciální dodavatele , tak pro zadavatele veřejných zakázek zrychlení provádění jednotlivých úkonů SEPO

Čeho se vyvarovat při realizace systému velký počet osob a složek vstupujících do přípravné a realizační fáze projektu (ztrácí se jednoznačná odpovědnost) nepřesné a nesprávně definování požadavků na systém již v přípravě projektu podcenění množství osob vstupujících do systému (kapacita systému) nesprávně zvolené prostředí, v kterém má systém pracovat

Čeho se vyvarovat při realizace systému obměna osob vytvářející systém několik komunikačních toků s dodavatelem nedostatečně provedený zkušební provoz zejména z pohledu zatížení systému nepřesně nastavený číselník komodit

Předpoklad dalšího rozvoje Po „zaběhnutí“ SEPO po provedených úpravách rozšířit pořizování majetku a nákup služeb i na oblast IKT Rozšířit SEPO na elektronické tržiště i na ostatní veřejné zakázky – Dynamický nákupní systém ve smyslů zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Předpoklad dalšího rozvoje rozšířit SEPO i na oblast odprodeje majetku

DOTAZY

Konec prezentace Děkuji za pozornost.