Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta. Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta. Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň."— Transkript prezentace:

1 Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta

2 Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň zrychlení jejích úředních postupů ve věcech veřejných. Mimo jiné zahrnuje i… …ověřování vlastnictví nemovitosti pomocí dálkového přístupu ke katastru nemovitostí …elektronického tržiště umožňujícího veřejný dohled zájemců o podlimitní obecní zakázky …možnost placení bezhotovostním způsobem …webové stránky = široké spektrum interaktivních komunikačních kanálů

3 Co jsme realizovali? Dálkové nahlížení do katastru  občan není nucen k tomu, aby při vyhledávání dokumentů (stavebního povolení, kolaudačního rozhodnutí aj.) nezbytných např. při prodeji nemovitosti, zápisu do katastru apod., dokládal v papírové podobě svůj vztah k nemovitosti (doklad o vlastnictví)  dálkový přístup využila zhruba polovina z 300 žadatelů, kteří od zavedení (podzim 2004) chtěli nahlédnout do archivu Stavebního úřadu.

4 Co jsme realizovali? Elektronické tržiště  systém na elektronickou správu zakázek do 2 mil. Kč.  poskytuje stálý přehled o aktuálních zakázkách  možnost rychle na zakázky reagovat nabídkami  po vyhodnocení zakázky okamžitá informace o úspěchu či neúspěchu  dosud registrováno přes 200 dodavatelů  Nejlepší elektronická služba v krajském kole celostátní soutěže Zlatý erb

5 Co jsme realizovali? Interaktivní webová prezentace  Elektronický úřad  Elektronické tržiště (přes 200 dodavatelů)  On-line rozhovory  SMS News (926 odběratelů)  Novinky emailem (1128 odběratelů)  Měsíční návštěvnost stoupla během loňského roku 2,5x (z 10.000 lidí v lednu 2004 na více než 25.000 lidí v lednu 2005)

6 Co připravujeme?  Videopřenosy z jednání zastupitelstva  Elektronický diář (systém rychlého objednávání)  Elektronická správa dokumentů

7 Cíl?  Certifikát kvality - zavést systém řízení jakosti a získat certifikaci podle ČSN EN ISO 9001:2001, případně podle jiné normy vhodné pro veřejnou správu (do r. 2007)


Stáhnout ppt "Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta. Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň."

Podobné prezentace


Reklamy Google