Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Advertisements

Jednotný postup při poskytování první pomoci
Přejeme si krásné prázdniny…..  Všichni se na ně těšíme.
Integrovaná střední škola,Slaný
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
s elektrickým zařízením
Poznámky pro výuku Předmět: Vlastivěda
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Mimořádné události – co dělat!
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ON Anotace: Seznámit s různými druhy živelných pohrom.
12.1 Mimořádné události, IZS
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
Název Sídla - venkovská sídla Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Umíte se chovat na silnici?
Cizí člověk Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Cizí člověk Anotace: bezpečné chování, vyhodnocení a zvládání rizikových situací Autor:
Soutěž RISK Poznáváme ryby, obojživelníky a plazy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
N EBEZPEČNÉ SITUACE Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NEBEZPEČÍ KOLEM NÁS požár léky nemoci a úrazy.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čas
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
POZVÁNKA NA DĚTSKÉ ODPOLEDNE KDY: od 14:00 hod
Autor: Mgr. Radana Marelová
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
práva a povinnosti občana ČR
Čísla integrovaného systému
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Island Barevný ostrov severu
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Volný čas, zájmy a záliby.
Co nám dává les?.
Nad mapou České republiky
Doprava v České republice.
Novojičínsko.
Velká města České republiky.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Státní symboly České republiky.
VY__III/2__INOVACE__163 Voda a kov.
Bezpečnost při zimních hrách.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Rizikové sporty a rizikové chování v dopravě
Měříme na: kilometry metry centimetry.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Těšíme se na prázdniny (zásady bezpečnosti v době prázdnin)
hospodaření domácnosti.
Domácí a zemědělská zvířata (význam).
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Ochrana přírody a životního prostředí.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života: nebezpečná místa nebezpečné situace kdo ti může v nebezpečí pomoci

V lese Nebezpečná místa můžeš Víš, kde všude na tebe číhá nebezpečí? spadnout do rokle zabloudit

U vody - hrozí utonutí!!! Pamatuj! V létě: koupeme se jenom tam, kde to dobře známe neplaveme do míst, kde je silný proud do vody neskáčeme uhřátí důležité je, aby byl poblíž dospělý V zimě: na rybníky a řeky vstupujeme, jen pokud je led dostatečně silný nepřibližujeme se k otvorům v ledu, ani k místům, kde přitéká do řeky(rybníka) potok

Na železnici, silnici Pamatuj: nenaskakuj do rozjíždějícího se vlaku nevyskakuj z ještě jedoucího vlaku nevstupuj do kolejiště při chůzi, jízdě na kole dodržovat pravidla silničního provozu

Další nebezpečná místa: pohyb v blízkosti elektrické vedení pohyb ve starých objektech (továrnách, domech) pobyt venku při bouřce PAMATUJ!!! Všude, kde se pohybujeme, musíme být opatrní a rozvážní. Pokud je to možné, nebezpečným místům se snažíme vyhnout.

Nebezpečné situace Pamatuj! nikdy nechoď s cizími lidmi ztratíš-li se v neznámém prostředí, požádej o pomoc dospělého (policistu) v žádném případě nikam nechoď s cizími lidmi, nesedej k nim do auta nebezpečný může být i vliv špatných kamarádů (kouření, alkohol, drogy) V každé situaci se musíme chovat zodpovědně a rozvážně. Nebezpečným situacím je lepší se vyhnout. Když však nastanou, musíme situaci zvážit a pak ji řešit nebo přivolat pomoc.

Kdo může v nebezpečí pomoci? Rodiče, učitelé, kamarádi Linka bezpečí tel.:116 111 Policie České republiky tel.: 158 Zdravotnická záchranná služba tel.: 155 Hasičský záchranný sbor ČR tel.: 150 Pomoc lidem poskytuje i městská policie, horská služba, dobrovolníci Červeného kříže, zvláštní havarijní služby ( např. při úniku plynu, porucha elektrického vedení apod.) V celé Evropě platí jednotné číslo tísňového volání: 112

Zdroje: Http://www.clker.com/clipart-3087.html: 2007 [online]. Public domain. [cit. 2012-03-08] ROSSER1954. Http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Slough_of_Despond,_old_quarry.JPG?uselang=cs: 2011 [online]. Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported. [cit. 2012-03-08]. ANKE HUPER, KARLSRUHE. Http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fermasee.jpg?uselang=cs: 2005 [online]. Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported. [cit. 2012-03-08]. . ŠJŮ. Http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Roztoky_u_Prahy,_Regionova.jpg: 2006 [online]. Tento soubor je licencován pod Creative Commons Attribution-Share podobní 3.0 Unported. [cit. 2012-03-08]. SCHMUTTENMAER. Http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aaronl.jpg?uselang=cs: 1993 [online]. Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.0 Generic. [cit. 2012-03-08]. JANSUCHY. Http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Level_crossing_in_Jinonice_with_boom_barrier_permanently_down_sign.jpg: 2009 [online]. Public domain. [cit. 2012-03-08]. Http://www.clker.com/clipart-electric-tower.html: 2010 [online]. Public domain. [cit. 2012-03-08]. Http://www.clker.com/clipart-burning-cigarette.html: 2011 [online]. Public domain. [cit. 2012-03-08]. Http://www.clker.com/clipart-1783.html: 2007 [online]. Public domain. [cit. 2012-03-08].