Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velká města České republiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velká města České republiky."— Transkript prezentace:

1 Velká města České republiky

2 Obyvatelé naší republiky bydlí ve vesnici nebo ve městě
Obyvatelé naší republiky bydlí ve vesnici nebo ve městě. Ve městech žijí 2/3 všech obyvatel republiky. Mezi největší města naší země patří Praha, Brno, Ostrava. Dalšími velkými městy jsou především krajská města - centra jednotlivých krajů.

3 PRAHA Praha je hlavním městem České republiky. Je to historické město, najdeme zde hodně památek. Na Pražském hradě je sídlo prezidenta České republiky. Významné památky: Karlův most, Václavské náměstí, Staroměstské náměstí s radnicí a orlojem, Národní divadlo, Vyšehrad. V Praze je také mnoho továren a úřadů. Praha je politické, kulturní a sportovní středisko. Má přes obyvatel.

4 Pražský hrad Václavské náměstí pohled na Prahu

5 BRNO Na Moravě je největším městem Brno. Je zde mnoho továren, památek a úřadů. Brno je známé veletrhy a závodním okruhem. V okolí Brna se nachází velmi úrodná oblast. Panoramatický pohled na Brno

6 Brněnský závodní okruh
Hrad Špilberk Brněnské výstaviště

7 OSTRAVA Ostrava je třetím největším místem naší republiky. V okolí se těží černé uhlí. Město i okolí je hodně průmyslové. Ve vysokých pecích se vyrábí železo a ocel. Ty dále zpracovává strojírenský průmysl. Životní prostředí je zde velmi narušené.

8 Vysoké pece Vítkovice Pohled na areál Nové huti z haldy Ema Ostrava - Masarykovo náměstí

9 Zdroje: CLASSICAL GEOGRAPHER [online]. Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported. [cit ]. MOLUMEN [online]. Creative Commons Public Domain Dedication. [cit ]. BJÖRN LÁCZAY [online]. Tento soubor je licencován pod licencí Creative Commons Attribution 2.0 obecný. [cit ]. STEFAN BAUER [online]. Tento soubor je licencován pod licencí Creative Commons Attribution 2.0 obecný. [cit ]. LUKÁŠ HRON [online]. Tento soubor je licencován pod Licencí Creative Commons Attribution-Share podobní 3.0 Unported, 2,5 . [cit ]. KIRK [online]. Tento soubor je licencován pod Creative Commons Attribution-Share podobní 3.0 Unported. [cit ]. HOPFENBART [online]. Tento soubor je licencován pod Creative Commons Attribution-Share podobní 3.0 Unported. [cit ]. MIAOW MIAOW [online]. public domain. [cit ]. MILLENIUM [online]. public domain. [cit ]. SPŠCHAG OSTRAVA [online]. volné dílo. [cit ]. PETR ŠTEFEK [online]. Tento soubor je licencován podle licence Creative Commons Attribution-Share stejné obecné. [cit ]. PUDELEK [online]. Tento soubor je licencován pod Licencí Creative Commons Attribution-Share podobní 3.0 Unported, 2,5 . [cit ]. BORIS RENNER [online]. Tento soubor je licencován pod Licencí Creative Commons Attribution-Share podobní 3.0 Unported, 2,5 . [cit ].

10


Stáhnout ppt "Velká města České republiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google