Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu"— Transkript prezentace:

1 Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  KLIKEJ!

2 Jistě už sami poznáte, co smíte sníst a co nikdy sami nesmíte do své pusinky dávat:  Prohlížej si obrázky a povídej: penicilin

3 I když jsi doma u maminky a tatínka v bezpečí, i tady se ti může stát úraz, když si nebudeš dávat pozor!  Podle obrázků vysvětli, co pro tebe může být doma nebezpečné a proč? a proč?

4 Teď ses dozvěděl spoustu důležitých věcí. Určitě už tedy víš, co je a co není na hraní:  Urči:

5 Jestlipak poznáte tyto pohádky?

6

7

8 Kůzlata, Budulínek i Smolíček udělali stejnou chybu. Víte jakou? Proč jsme jenom nebyli poslušní a otevírali jsme někomu, koho neznáme? Naštěstí nás včas zachránili, ale vždy se to povést nemusí!!!

9 Tohoto muže děti neznají, ale on jim nabízí bonbony a hračky. Vzali byste si něco od cizího člověka? Co byste udělali, kdyby chtěl, abyste s ním někam šli?

10 Co uděláte, když přijdete na pískoviště a najdete tam některou z těchto věcí?

11 Víte, kdo vám může pomoci?  Samozřejmě rodiče, paní učitelka anebo... anebo...

12 Určitě jezdíte s rodiči autem, v čem musíte bezpodmínečně sedět? Co vám může při nehodě zachránit život?

13 Při jakém sportu musíme nosit přilby?

14

15 Poznáte toto zvíře?

16 Něčemu, s čím se denně setkáváme, říkáme také zebra. Víte, o co se jedná?

17 S přecházením přes silnici nám pomůže také semafor pro chodce. Jakou barvu má panáček, který nám říká, že můžeme jít?

18 A jakou barvu má panáček, který nám říká, že musíme stát?

19

20 Zdroje:   Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:   Symbol invalidů: http://www.clker.com/clipart-handicap-symbol.html   Mrkev: http://www.clker.com/clipart-14222.html   Tablety: http://www.clker.com/clipart-6961.html   Kyselina: http://www.clker.com/clipart-28748.html   Mléko: http://www.clker.com/clipart-3922.html   Pivo: http://www.clker.com/clipart-7130.html   Saponát: http://www.clker.com/clipart-bleach-bottle.html   Cigareta: http://www.clker.com/clipart-26656.html   Víno: http://www.clker.com/clipart-13167.html   Káva: http://www.clker.com/clipart-coffee-4.html   Stůl: http://www.clker.com/clipart-2224.html   Nůžky: http://www.clker.com/clipart-1983.html   Nůž: http://www.clker.com/clipart-10513.html   Sirky: http://www.clker.com/clipart-matches.html   Zapalovač: http://www.clker.com/clipart-15301.html   Zásuvka: http://www.clker.com/clipart-socket.html   Kostky: http://www.clker.com/clipart-4603.html   Panenka: http://www.clker.com/clipart-doll-1.html   Automatická puška: http://www.clker.com/clipart-11212.html   Chemikálie: http://www.clker.com/clipart-3264.html   Rachejtle: http://www.clker.com/clipart-chinese-fireworks.html   Míč: http://www.clker.com/clipart-4598.html   Koza s kůzlaty: http://www.clker.com/clipart-16940.html   Varná konvice: http://www.clker.com/clipart-3908.html   Domeček: http://www.clker.com/clipart-1929.html   Vlk: http://www.clker.com/clipart-10953.html   Liška: http://www.clker.com/clipart-fox-sitting.html   Lišče: http://www.clker.com/clipart-fox-running.html   Chlapec: http://www.clker.com/clipart-child.html   Smajlík: http://www.clker.com/clipart-4256.html

21 Zdroje:   Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:   Jelen: http://www.clker.com/clipart-deer-2.html   Jezinka: http://www.clker.com/clipart-fay-fairy.html   Budulínek: http://www.clker.com/clipart-boy-5.html   Kůzle: http://www.clker.com/clipart-goat-outline.html   Chlapec s autíčkem: http://www.clker.com/clipart-9370.html   Clapec mrkající: http://www.clker.com/clipart-9338.html   Muž s bonbony a hračkami: http://www.clker.com/clipart-2487.html   Bonbon: http://www.clker.com/clipart-candy-icon.html   Medvídek: http://www.clker.com/clipart-4610.html   Pískoviště: http://www.clker.com/clipart-23258.html   Injekce: http://www.clker.com/clipart-10625.html   Lahev s jedem: http://www.clker.com/clipart-poison-bottle.html   Lízátko: http://www.clker.com/clipart-4115.html   Policistka: http://www.clker.com/clipart-2451.html   Přechod pro chodce: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tla%C4%8D%C3%ADtko_pro_chodce.jpg   Semafor pro chodce: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zelen%C3%BD_pan%C3%A1%C4%8Dek_2.jpg   Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-14]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW:   ONDERWIJSEK. Muchomůrka: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Amanita_muscaria_3_vliegenzwammen_op_rij.jpg   ROBBOT. Dětské hřiště: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Swingset.sized.jpg   ULTRAMANDK. Cyklistická přilba: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bicyclehelmet_da_060713.jpg   FLYOUT. Lyžařská přilba: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sporthelme.jpg   LUKDANEK. Brusle: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Freestyle_brusle.jpg   WALTER VOIGTS. Zebra: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zebras.jpg   RALF ROLETSCHEK. Červený panáček: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2009-05-30-polska-by-RalfR- 71.jpg


Stáhnout ppt "Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google