Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přenos infekcí Sexuální přenos
Advertisements

Sexuálně přenosné choroby
prosinec Světový den AIDS
Globální problémy lidstva
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ II.
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ IV.-
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ III.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
PROBLEMATIKA HIV a AIDS
POHLAVNĚ PŘENOSNÉ CHOROBY 8. ROČNÍK
Poznámky pro výuku Předmět: Výchova ke zdraví
POHLAVNÍ CHOROBY - úvod - Syfilis
Jiné názvy: gonorea, tripl, kapela, gonorrhoea
Cholera Název onemocnění je odvozen z řeckého slova „kholera“, což označuje průjem. Další názvy: infekční cholera, asiatická cholera, epidemická cholera,
Petr Němec a Jan Novotný
Nemoc AIDS v Africe.
AIDS Eva Ivánková.
Rozmnožovací soustava
Aids.
-morbili, measles Ivona Jurčová
Aids HIV.
Klazar, Tupá, Masopust, Zatloukalová, Moravcová
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Syndrom získaného imunodeficitu
Sociální péče o osoby poskytující sexuální služby.
Pohlavně přenosné choroby. cílová skupina: střední školy anotace : charakteristické znaky kapavky klíčová slova : hnisavý výtok, močová trubice autor:
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_02_předporodní příprava Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_19 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování IV. Anotace.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_05_02_plánované rodičovství Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_13_01_těhotenství Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Řízení sociálních služeb PROSTITUUJÍCÍ SE OSOBY Mgr. Irena Kudláčková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ TEMA: HIV - AIDS ČÍSLO PROJEKTU:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Kapavka Onemocnění přenášené pohlavním stykem Bakteriální onemocnění Charakteristické hnisavé záněty pohlavních a vylučovacích cest (někdy i hrtanu a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_VKZ_15_AIDS-HIV.
Téma: Aids Vypracoval: Bohumil Baroch Obor: Technické Lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_17_02_mimořádné situace 1 Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_01_náhradní rodinná péče Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_17 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování II. Anotace.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_17_01_dětské nemoci Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
 1. Jak se do češtiny přeloží zkratky HIV, AIDS?  HIV – virus lidské imunitní nedostatečnosti  AIDS – syndrom získaného imunodeficitu  2. Kdy a kde.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Nemoci světa. AIDS  1. případ cca před 25 lety, ale už stihl zabít přes 25 milionů lidí  Aids napadá imunit. systém, tělo pak není schopno se bránit.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01_02_osobní hygiena Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_16_02_krizové stavy Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_18 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování III. Anotace.
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Tereza Javorková Monika Viktorinová
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Transkript prezentace:

Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník: CZ.1.07/1.5.00/34.0865 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_10_02_prostituce a pohlavní choroby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková organizace Ročník: II. ročník praktické školy Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Předmět: Výchova ke zdraví Tematický okruh: Zdraví a jeho ochrana Téma: Prostituce a pohlavní choroby Název autora: Bc. Daniela Pavlíková Vytvořeno dne: Březen 2013 Anotace Prezentace je určena žákům středních škol praktických. Seznámí se formou výkladu s pojmem prostituce a jejími formami a s rizikem nákazy pohlavními chorobami. Doplněno o ukázku prostituce jako rizikový faktor při přenosu pohlavních chorob. Klíčová slova: Prostituce, dětská prostituce, pohlavní choroby, AIDS, kapavka, syfilis

METODICKÝ POPIS Prezentace je určena k výkladu.

Prostituce Prostituce bývá označována za nejstarší řemeslo lidstva. - je poskytování sexuálních služeb za úplatu či jakoukoli jinou protihodnotu. Prostituce bývá označována za nejstarší řemeslo lidstva.

Ženská prostituce: • nejproblémovější je nejnižší sociální vrstva tzv. pouličních a silničních prostituujících se osob. Jedná se o mladistvé a mladé ženy – nevzdělané, mentálně zaostalé a sociálně nevyspělé, osoby pohřešované, celostátně hledané, na útěku z výchovných ústavů či od rodin, kriminálně závadové a nezákonně se zdržující na území České republiky

Homosexuální prostituce: provozují ji chlapci nebo mladí muži, kteří nejsou homosexuálně orientovaní - z čistě komerčních důvodů. Většina pochází ze sociálně slabého prostředí z nefunkčních rodin, z náhradní rodinné péče, na útěku z výchovných zařízení propuštění z ústavní péče či z vazby. počet prostitutů roste klesá jejich věk - věkový průměr je 17 let

Homosexuální prostituce: Homosexuální prostituti jsou v drtivé většině závislí na alkoholu, drogách (pervitinu) a hracích automatech, často se podílejí nebo sami páchají trestnou činnost Uplatňují se i jako herci v pornografických filmech s homosexuální tematikou.

Dětská prostituce Tato činnost je dobře zakrývaná, protože zákazníci i kuplíři vědí, že se dopouštějí trestné činnosti. Dětská prostituce se vyskytuje v místech s nejvyšším výskytem prostituce dospělých. Prostituce dětí je vysoce organizovaná. Je prokázáno, že většina sexuálně zneužívaných dětí jsou dívky. Děvčata jsou totiž snáze ovlivnitelná známým mužem a takto dochází velice snadno ke zneužití důvěry.

prostituce a pohlavní choroby http://youtu.be/FafXQnJ66E0 Pohlavní nemoci se tedy nejčastěji přenášejí mezi osobami pohlavním stykem, nakaženými injekčními stříkačkami.

AIDS Virus HIV patří do skupiny retrovirů a byl objeven roku 1985. Touto nemocí jsou dnes nejvíce zasaženy země subsaharské Afriky. Virus se šíří pohlavním stykem a krví nebo krevními produkty. Nákaza probíhá zpočátku bezpříznakově, obvykle jen jako lehká chřipka. Časem však dojde k výraznému oslabení imunity jedince, který může snadno podlehnout i celkem banálnímu onemocnění. Současná léčba sice dokáže průběh onemocnění zpomalit, ale způsob, jakým by šlo onemocnění zcela vyléčit, zatím nalezen nebyl.

Kapavka Průběh tohoto onemocnění je lépe popsat zvlášť u mužů a u žen. V případě nákazy muže je inkubační doba 3-5 dní, poté dochází k tzv. přední kapavce, kdy se objevuje pálení při močení, zduření a zarudnutí zevního ústí močové trubice a výtok. U ženy inkubační doba trvá 5-7 dní. Typické je postižení močové trubice a děložního čípku, pálení při močení, zarudnutí zevního ústí močové trubice.

Syfilis je vážné onemocnění s chronickým průběhem. Přenos infekce se děje zanesením tohoto původce do kůže a sliznice při pohlavním styku či přenosem z matky na dítě během těhotenství. Samotné onemocnění má tři fáze. První je představována vytvořením tvrdého mělkého vředu Poslední stádium vznikne až za 10 -15 let od nákazy, kdy dochází k orgánovému postižení cév, kostí a centrálního nervového systému. Pro vyléčení je velmi podstatná včasná návštěva odborného lékaře.

http://upload. wikimedia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Festival_du_jeu_video_20080926_032.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cascari1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cocaine_lines_2.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Diagnostick%C3%BD_%C3%BAstav_pro_ml%C3%A1de%C5%BE,_Lubla%C5%88sk%C3%A1_33,_dve%C5%99e_a_okna_do_ulice.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Legs_in_black_stockings.jpg http://www.doktoronline.cz/galerie/02/big/95706923.jpg www.office.microsoft.com Autorem tohoto materiálu, pokud není uvedeno jinak je Bc. Daniela Pavlíková POUŽITÉ ZDROJE