Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Petr Němec a Jan Novotný

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Petr Němec a Jan Novotný"— Transkript prezentace:

1 Petr Němec a Jan Novotný
Pohlavní choroby Petr Němec a Jan Novotný

2 Pohlavní choroby Vypracoval : Petr Němec /09 VIII. B Jan Novotný

3 Obsah Str. 3 - 5 Aids Str. 6-7 Syfilis Str. 8 Kapavka
Str. 9 Závěr, Hodnocení

4 Aids V roce 1981 bylo v USA poprvé rozpoznáno nové onemocnění, které později dostalo jméno AIDS. Lidský organismus se tak stává náchylným k řadě dalších infekčních a nádorových onemocnění. V roce 1983 objevili nezávisle na sobě vědecké týmy dr. Gallo v USA a dr. Montagniera ve Francii původce onemocnění AIDS. Je jím virus, který byl nazván HIV - Virus, což znamená virus způsobující ztrátu obranyschopnosti u člověka. Tento virus napadá v organismu zejména určitou skupinu bílých krvinek, T lymfocytů, v nichž se množí, později je i zabíjí a snižuje tak jejich počet v těle nakaženého člověka.

5 Pouze při laboratorním vyšetření na přítomnost HIV je u testovaného zjištěn pozitivní nález, člověk je „HIV pozitivní“. Podle současných znalostí nelze s určitostí říci, zda se u všech HIV nakažených osob onemocnění projeví. U velké většiny z nich dojde k rozvoji některého z příznaků HIV/AIDS obvykle za let po infekci (expozici virem HIV). Jak brzy nebo pozdě dojde k rozvoji onemocnění AIDS ovlivńuje celá řada faktorů, jako je původní úroveň obranyschopnosti, životní styl - vyrovnávání se se stresovými situacemi a výživové návyky. Zásadní úlohu v rozvoji infekce HIV však hraje včasná a účinná léčba.

6 Každé, i lehké onemocnění, představuje pro organismus určitou zátěž
Každé, i lehké onemocnění, představuje pro organismus určitou zátěž. K rozvoji onemocnění AIDS ze stadia pouhé HIV pozitivity může přispět tzv. reinfekce, tedy příjem další dávky viru HIV do organismu. Proto i HIV pozitivní člověk při sexuálním styku s HIV pozitivním partnerem musí dodržovat zásady chránit nejen druhé, ale i sám sebe. bezpečnějšího sexu a používat ochranné prostředky.

7 Syfilis syfilis, nazývá se specifická nemoc infekční tvaru subakutního neb více občasného, která bývá přenesena stykem vůbec začasté stykem pohlavním, aneb dědičně a která, vvznačující se v prvním případě charakteristickou změnou místa styku, místním zatvrdnutím (indurací), vede k řadě onemocnění celkových, jež se vyznačují typickým pozvolným vývojem a společným základem chorobopitevním. a to občasným pathologickým processem ve vazivině.

8 Příznaky Syfilisu

9 Kapavka nazývá se venerické onemocnění infekční způsobené zvláštním mikrobem, gonokokkem (jevící se hnisavým odměskem sliznic ústrojů močoplemenidelných u muže a ženy. Rozeznáváme vlastní kapavku u muže a hlenotok č. blennorrhoeu u ženy. Onemocnění toto bývá obyčejně způsobeno nákazou, souložením a jen ve případech mimořádných přenáší se cestou jinou. Rozdělujeme kapavku mužskou na kapavku akutní či náhlou a na chronickou či vleklou. Kapavka náhlá jeví se po době inkubační, která trvá 2-3 dny, pálením v močové rouře, hlavně při močení a výtokem hnisavě žlutým z močové roury, který průběhem prvních 8 dnů dostupuje své výše a který pak pozvolnu za ubývání trapných příznaků subjektivních se ztrácí, tak že normální kapavka bez sdružení průběhem 4-6 neděl se končí.

10 Závěr Hodnocení http://cs.wikipedia.org/wiki/AIDS
Hodnocení S Honzou jsme si dobře rozdělili práci.Ještě předtím jsme ale mluvili o daném problému a společně jsme vyhledávali různé články a odkazy v časopisech a v novinách. Nejvíce odkazů jsme ale objevili na internetu. Nakonec jsem si rozdělili úkoly, Honza zpracovával informace a jsem je použil pro prezentaci.


Stáhnout ppt "Petr Němec a Jan Novotný"

Podobné prezentace


Reklamy Google