Poruchy stropů a kleneb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Advertisements

STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu:
Rozdělení stropních konstrukcí
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_OPRAVA KLENEB_S4
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Sanace dřevěných konstrukcí Diagnostika dřevěných konstrukcí
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
Vodorovné rozepření budov
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Vypracoval: Ing. Roman Rázl
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů rekonstrukcí tesařských.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů plastů a jejich použití.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceMateriály.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Prokazování shody, certifikace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výměna stropních částí
Poruchy stropů VY_32_INOVACE_27_537
Svislé zděné konstrukce
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Autor: Ing. Matějovičová Věra
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Poruchy kleneb VY_32_INOVACE_27_549
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_OPRAVA PILÍŘŮ_S4
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Poruchy stropů a kleneb Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_PB_ZP_01 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie – přestavby budov Ročník 3. Ročník Datum tvorby Září 2012 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch stropů a kleneb.

Poruchy stropů a kleneb Stropy patří mezi vodorovné nosné konstrukce. U dřevěných stropů může být poškozená každá část - Zatékající vodou - Napadením dřevokaznou houbou - Živočišnými škůdci - přetížením Napadené části uhnívají, trouchnivějí, ztrácejí pevnost a konstrukce se rozpadá nebo se značně deformuje.

Poruchy stropů a kleneb Podle druhu vady můžeme vyměnit: - Zhlaví (nejčastější porušení, působí na ně vlhkost a teplotní vlivy, vznik dřevomorky a plísní - Část stropu - Celý strop

Poruchy stropů a kleneb U montovaných, monolitických nebo keramických stropů dochází většinou k poškození: - Poddimenzováním stropu a tím k jeho průhybu - Chyby při provádění staveb (množství výstuže) - Nedodržení technologických postupů (odhalení výstuže)

Poruchy stropů a kleneb Mezi velmi pevné konstrukce patří klenby, ale i u nich může dojít k poškození: - Vypadnutím cihel – může dojít k celkovému zhroucení klenby - Trhliny prozradí, že je klenba přetížena - Působením velkého zatížení může dojít k rozestoupení klenby (projevuje se opět trhlinami

Poruchy stropů a kleneb

Poruchy stropů a kleneb Otázka: Co způsobuje poškození dřevěného stropu? Otázka: Co můžeme vyměnit u dřevěného stropu? Otázka: Uveď příčiny poškození u monolitických, montovaných a keramických stropů Otázka: Vyjmenuj velmi pevnou vodorovnou konstrukci Otázka: K jakému poškození může dojít u klenby? Otázka: Co prozradí poškození klenby? Otázky: Použité zdroje: zdroje autora, www.wikipedia.cz PETR K. wikipedia.cz [online]. [cit. 10.9.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/%C5%BDelezobeton.jpg

Poruchy stropů a kleneb Zhlaví, část stropu, celý strop Zatečení, dřevokazná houba, živočišní škůdci, přetížením Poddimenzování stropů a jejich průhyb, chyby při provádění stropů, množství výztuže, nedodržení technologických postupů (odhalení výztuže) Klenba Zhroucení klenby, trhliny, rozestoupením klenby Trhliny Odpovědi: