Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení"— Transkript prezentace:

1 Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_PB_ZP_19 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie - Přestavby budov Ročník 3. Ročník Datum tvorby Květen 2013 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení.

2 Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Bourací práce patří mezi nejnebezpečnější práce na stavbách. Bourání stržením: Používáme jen u volně stojících budov Části objektu se strhávají směrem ven Otvorem budovy se provleče lano a za pomocí těžké techniky se strhne část budovy Používají se hydraulické kleště, které část konstrukce odstřihnou a pak strhne PAVEL ŠVESTKA.  [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

3 Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Bourání rozbíjením: Používá se těžká technika se zavěšenou ocelovou kouli nebo se lžicí rýpadla Koule naráží na budovu a postupně strhává Nevýhodou jsou značné otřesy Stroje a zařízení pro bourací práce: Ruční – elektrické sekací kladivo, elektrické bourací kladivo, hydraulické rozrušovací kladivo, hydraulické bourací kleště Strojní – hydraulické kladivo, demoliční kleště, demoliční nůžky, mobilní hydraulická vrtací kladivo ANTHONY APPLEYARD.  [cit ]. Dostupný na WWW:

4 Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Bourání výbušninami: Odstřel budovy provádí vždy specializovaná firma, bourání odstřelem musí být povoleno, nálože se vkládají do navrtaných otvorů, bourání komínů Technika částečného rozpojení konstrukce – konstrukce se lehce naruší a postupně rozebírá Technika maximálního rozpojení konstrukce – dostatečná nálož, dopadem se konstrukce rozpojí, následně odklidí, dopad konstrukce se směruje do určitého místa nedostatkem je velká prašnost a bezpečnost. Kropení se používá při odklízení suti. HARALD HANSEN.  [cit ]. Dostupný na WWW:

5 Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Bourání stržením je možno použít jen u jakých budov? 2. Nevýhoda bourání rozbíjením Stroje pro bourací práce 4. Kdo provádí odstřel budov? Jen u volně stojících budov Velké otřesy hydraulické kladivo, demoliční kleště, demoliční nůžky, mobilní hydraulická vrtací kladivo Pouze specializovaná firma Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení"

Podobné prezentace


Reklamy Google