Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 1
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
DOTACE PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PLZEŇSKÝ KRAJ Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
zelená linka: Operační program Životní prostředí Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1 Nejčastější nedostatky.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Národní dotační programy
Vodohospodářské aktuality
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Hydraulické posouzení vodovodní sítě obce Ing. Rostislav Kasal Ph.D.
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Kanalizační Přípojky F-M
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PROGRAM PODPORA VÝSTAVBY A TECHNICKÉHO ZHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY VODOVODŮ A KANALIZACI II Ing. Jan žák.
Vodohospodářské dotační Programy MZe určené pro města a obce
Dotační příležitosti pro obce JMK
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství Ing. Radek Zvolánek Krajský úřad Kraje Vysočina odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství telefon: 564 602 363 e-mail: zvolanek.r@kr-vysocina.cz

Dotační tituly Dotační možnosti: A. ROZPOČET KRAJE VYSOČINA: Grantový program „Čistá voda“ v rámci Fondu Vysočiny Dotace na infrastrukturu vodovodů a kanalizací (DIVAK) B. STÁTNÍ ROZPOČET: Ministerstvo zemědělství - program 129 250 „Výstavba a technické zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizací“, v roce 2017 bude nahrazen programem 129 300 platným do roku 2022 C. FONDY EU: OPŽP = Operační program Životní prostředí !!! Poslední výzva na vodohospodářskou infrastrukturu bude v říjnu letošního roku 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina Kraj Vysočina – www.kr-vysocina.cz 1. Grantový program „Čistá voda“ v rámci Fondu Vysočiny předmět podpory: zpracování studií nebo projektových dokumentací v oblasti zásobování pitnou vodou (podprogram A) opatření na výstavbu nebo zkapacitnění vodovodů včetně souvisejících objektů, výstavbu nebo intenzifikaci úpraven vod, čerpacích stanic, zdrojů vod odvádění a čištění odpadních vod (podprogram B) opatření na výstavbu nebo zkapacitnění kanalizací včetně souvisejících objektů, výstavbu nebo intenzifikaci čistíren odpadních vod ochrana před povodněmi nebo suchem (podprogram C) opatření na ochranu před povodněmi - stavby, objekty nebo zařízení řešící ochranu před povodněmi zastavěného území žadatele nebo zadržení vody v krajině opatření na ochranu před suchem - provedení hydrogeologických průzkumů nebo průzkumných vrtů za účelem vyhledání zdrojů podzemních vod pro zásobování obyvatelstva pitnou vodou z důvodu nedostatečně kvality nebo kvantity ve stávajících vodních zdrojích pro veřejnou potřebu podpora pouze investičních projektů 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina Grantový program „Čistá voda“ v rámci Fondu Vysočiny - možno žádat na jakýkoli stupeň projektové dokumentace (studie, DUR, DSP, DPS) - rekonstrukce jsou uznatelné, pouze pokud se jedná o zvýšení kapacity vodovodních nebo kanalizačních řadů nebo jedná-li se o zvýšení kapacity nebo zvýšení účinnosti stávajících ČOV, úpraven vody, vodojemů, čerpacích stanic, jímacích objektů či jiných souvisejících objektů - výstavba nebo intenzifikace ČOV o kapacitě 500 EO a vyšší je uznatelná pouze v případě, dojde-li k zajištění odstraňování fosforu v odpadní vodě. 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina 1. Grantový program „Čistá voda“ v rámci Fondu Vysočiny podávání žádostí: 10. – 24. 3. 2017 finanční alokace: 9 mil. Kč v r. 2017 žadatel: obec (max. 1 žádost), svazek obcí a obchodní společnosti vlastněné z více než 50 % majetku obcemi, které jsou vlastníkem vodohospodářské infrastruktury (možno více žádostí, ale jedna obec může být řešena pouze jednou v každém podprogramu) min. výše podpory: 10 000 Kč, max. výše podpory: 300 000 Kč max. podíl podpory: 60 % povinný doklad k žádosti: mj. cenová nabídka od dodavatele na zpracování projektu zahájení projektu (podpis smlouvy s dodavatelem prací) po podpisu smlouvy o poskytnutí podpory ukončení projektu: do 30. 9. 2018 poskytnutí dotace: po uhrazení projektu a předložení závěrečného vyúčtování (včetně faktur, dokladů o zaplacení, smlouvy o dílo, 1 paré PD) 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina 1. Grantový program „Čistá voda“ v rámci Fondu Vysočiny Historie poskytnutých dotací v grantovém programu „Čistá voda“ rok 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 finanční alokace [mil. Kč] 2,0 3,0 3,8 5,0 5,5 6,5 10,0 6,0 4,0 4,5 6,2 9 požadovaná podpora [mil. Kč] 3,4 8,2 10,3 12,1 12,0 14,9 18,3 13,8 7,0 8,6 5,2 9,7 12 ? poskytnutá podpora [mil. Kč] 4,6 3,2 počet přijatých žádostí [ks] 30 75 61 73 108 106 81 50 69 43 63 77 počet podpořených žádostí [ks] 18 41 21 25 39 54 46 42 27 29 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina 2. Dotace na infrastrukturu vodovodů a kanalizací (DIVAK) poskytování dotací podle Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na infrastrukturu vodovodů a kanalizací (posl. aktualizace 15. 12. 2015 v ZK) účel poskytování dotací: - zajištění zásobování obyvatel Kraje kvalitní pitnou vodou (oblast A) - zajištění odvádění a potřebné úrovně čištění městských odpadních vod (oblast B) předmět poskytování dotací: oblast A – výstavba vodovodů pro veřejnou potřebu včetně příslušných objektů (jímací objekty, vodojemy, úpravny vody, čerpací stanice, aj.) oblast B - výstavba nebo intenzifikace ČOV pro veřejnou potřebu nebo zajištění přiměřeného čištění odpadních vod, včetně zavedení odstraňování dusíku a fosforu nebo vhodného řešení kalového hospodářství, - výstavba stokových (kanalizačních) systémů pro veřejnou potřebu odvádějících odpadní vody a sloužících veřejné potřebě 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina 2. Dotace na infrastrukturu vodovodů a kanalizací (DIVAK) - uznatelné pouze investiční náklady (vycházející z nákladů dle smlouvy o dílo s dodavatelem prací stavební a technologické části stavby) - neuznatelné náklady: kanalizace neukončené ČOV, dešťové kanalizace, nezastavěné pozemky, přípojky, domovní ČOV, TDI, inženýrská činnost, aj. ZMĚNA OD ROKU 2017 - rekonstrukce budou uznatelné, pouze pokud se jedná o zvýšení kapacity vodovodních nebo kanalizačních řadů nebo jedná-li se o zvýšení kapacity nebo zvýšení účinnosti stávajících ČOV, úpraven vody, vodojemů, čerpacích stanic, jímacích objektů či jiných souvisejících objektů - výstavba nebo intenzifikace ČOV o kapacitě 500 EO a vyšší bude uznatelná pouze v případě, dojde-li k zajištění odstraňování fosforu v odpadní vodě. 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina 2. Dotace na infrastrukturu vodovodů a kanalizací (DIVAK) žadatel: obec, svazek obcí termín podávání žádostí r. 2017: 23. 1. – 6. 2. 2017, další příjem cca červen - červenec finanční alokace v r. 2017: 56 mil. Kč max. výše poskytnuté dotace (i v souběhu s jinými dotacemi): 75 % max. výše požadované dotace je v oblasti A 5 mil. Kč a v oblasti B 10 mil. Kč předmět žádosti musí řešit: - v oblasti A obec o velikosti do 5000 obyv., v oblasti B obec o velikosti do 10 000 EO - v oblasti A min. 50 obyvatel, v oblasti B min. 50 EO - v oblasti B je u obcí nebo jejich místních částí do 200 EO podmínkou, že se jedná o akci, která je v mimořádném zájmu ochrany vod nebo ochrany přírody (ochranná pásma vodních zdrojů, povodí vodárenských nádrží, CHOPAV, CHKO, lokality soustavy Natura 2000, povodí řeky Jihlavy nad VD Dalešice) - max. uznatelné náklady v oblasti A mohou být na 1 řešeného obyvatele 80 000 Kč bez DPH, v oblasti B na 1 EO 100 000 Kč bez DPH - povinné přílohy žádosti: PD pro SP, pravomocné stavební povolení, výsledky veřejné soutěže včetně smlouvy o dílo s dodavatelem prací, smlouva na TDI, aj. 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina 2. Dotace na infrastrukturu vodovodů a kanalizací Historie poskytnutých dotací na infrastrukturu vodovodů a kanalizací rok 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 finanční alokace [mil. Kč] 45,4 50,7 46,7 53,0 66,7 41,0 42,0 49,0 56,0 požadovaná podpora [mil. Kč] 88,7 60,7 62,3 100,5 56,2 64,1 86,3 54,1 69,4 67,7 61,5 42,7 poskytnutá podpora [mil. Kč] 44,4 44,9 49 48,7 ? počet přijatých žádostí [ks] 22 13 19 14 15 12 32 26 35 počet podpořených žádostí [ks] 10 11 18 20 21 31 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina od r. 2002 celkem více než 800 mil. Kč 8.5.2018

Dotační tituly Kraje Vysočina Výstavba čistírny odpadních vod v obci Nová Ves u Chotěboře (2014 - 2015) Výstavba kanalizace v obci Kejžlice (2015) 8.5.2018

Dodržení všech podmínek zásad, pravidel či výzev při podávání žádostí Dotační tituly !!! UPOZORNĚNÍ !!! Dodržení všech podmínek zásad, pravidel či výzev při podávání žádostí Dodržení všech podmínek smlouvy nebo rozhodnutí o poskytnutí dotace – zejména všech termínů, aj. 8.5.2018

Při žádosti o dotaci na VH infrastrukturu je třeba vždy soulad Dotační tituly Při žádosti o dotaci na VH infrastrukturu je třeba vždy soulad s PRVKUKem ! (Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina) zveřejněn na http://prvk.kr-vysocina.cz/ 8.5.2018

Dotační tituly Vývoj napojení obyvatel Kraje Vysočina na veřejný vodovod a veřejnou kanalizaci s ČOV v letech 2002 – 2015 (zdroj ČSÚ) Rok 2015: Napojení na vodovod Kraj Vysočina – 95,5 % ČR – 94,2 % Napojení na kanalizaci ukončenou ČOV Kraj Vysočina – 76,8 % ČR – 80,8 % 8.5.2018

Investiční náklady [mil. Kč] Dotační tituly Předpokládané investiční náklady na vodohospodářskou infrastrukturu podle PRVKUK v Kraji Vysočina v letech 2015 - 2030 Kategorie Typ investice Investiční náklady [mil. Kč] Vodovody nová investice 2 179 4 217 rekonstrukce 2 038 Kanalizace a ČOV 10 160 13 171 3 011 Vše 12 339 17 388 5 049 8.5.2018

Dotační tituly Ing. Radek Zvolánek Děkuji za pozornost Krajský úřad Kraje Vysočina odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství telefon: 564 602 363 e-mail: zvolanek.r@kr-vysocina.cz více info: www.kr-vysocina.cz dokumenty odborů  OŽPZ  oddělení vodního hospodářství  dotace ve vodním hospodářství 8.5.2018