REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Partnerství v rámci v rámci Společného regionálního operačního programu Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Aktuální informace o projektu
Living Lab, ScienceShop, RRI
Transkript prezentace:

REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ CZ.1.04/2.1.01/D8.00050 Nestůj a pojď! CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Společně na trh práce

Partnerství pro Karlovarský kraj: - otevřené uskupení Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Partnerství pro Karlovarský kraj: - otevřené uskupení - podporuje součinnost zúčastněných partnerů při realizaci konkrétních vzdělávacích a poradenských potřeb - umožňuje komunikaci mezi jednotlivými úrovněmi veřejné správy a dalšími aktéry regionálního rozvoje v daném území - informuje potencionální žadatele v regionu v souladu s  příslušnými komunikačními strategiemi Řídícího orgánu a programů ESI fondů o příležitostech, které ESI fondy pro rozvoj území přinášejí 2

Partnerství pro Karlovarský kraj: Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Partnerství pro Karlovarský kraj: - komunikuje a šíří pozitivní dopady v  otázkách zaměstnanosti mladých lidí v  Karlovarském kraji a přispívá k pozitivní publicitě programů a projektů - slouží jako platforma pro komunikaci zástupců regionu s  představiteli Karlovarského kraje. - složeno z regionálních orgánů veřejné správy, hospodářských a sociálních partnerů a subjektů zastupující občanskou společnost působících v  Karlovarském kraji - pravidelná setkávání 3

A) směrované k cílové skupině Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Cíle: A) směrované k cílové skupině - podpora zaměstnanosti v Karlovarském kraji - zlepšení situace zaměstnanosti ve zmíněných cílových skupinách - zlepšení situace absolventů na trhu práce - zlepšení možnosti zaměstnávání – podpora změny v  celém systému 4

B) směrované ke vznikající platformě Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Cíle: B) směrované ke vznikající platformě - zjistit potřeby ostatních subjektů - zlepšení informovanosti a komunikace klíčových aktérů (veř. správa, zaměstnavatelé, vzdělávací instituce…) - zapojení klíčových aktérů do spolupráce - nastartování komunikace mezi hlavními aktéry - seznámení se s tématikou - informace - úkoly vyplývající z  práce Regionálního partnerství - aktivní zastoupení jednotlivých partnerů – aktivní lidé - společentví lidí, kteří chtějí něco posunout 5

- představení projektů Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Činnost: - představení projektů 6

- představení vícezdrojové analýzy v rámci projektu Nejstůj a pojď Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Činnost: - představení vícezdrojové analýzy v rámci projektu Nejstůj a pojď 7

- představení predikce v rámci projektu Nestůj a pojď Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Činnost: - představení predikce v rámci projektu Nestůj a pojď 8

- představení výstupů 3 projektů Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Činnost: - představení výstupů 3 projektů 9

- databáze zaměstnavatelů Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Činnost: - databáze zaměstnavatelů 10

Děkujeme za pozornost Eva Havlíčková a projektový tým Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce, Společně na trh práce CZ.1.04/2.1.01/D8.00050, CZ.1.04/2.1.01/D8.00045 Děkujeme za pozornost Eva Havlíčková a projektový tým poradci.karlovarsky@seznam.cz 11