Tabulkový procesor Formát buňky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Buňka – typy buněk, formát buňky
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM16.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Základy retuše v Adobe Photoshop
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
WORDPAD Textový dokument.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
WordArt, SmartArt, Tvary
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Základy maskování v Adobe Photoshop
Základní nastavení Adobe Photoshop
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Převod objektů mezi formáty
Barevné prostory v Adobe Photoshop
Filtry v Adobe Photoshop
Základní úpravy jasu v Adobe Photoshop
Import fotografií v Adobe Lightroom
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor Formát buňky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Jakým příkazem otevřeme Formát buněk? karta Domů – Buňky – Formát – Formát buněk CTRL + SHIFT + 1 pravým tlačítkem myši 1x poklepat – otevře se dialogové okno – zvolíme Formát buněk

Jaké možnosti nám nabízí funkce Formát buňky? můžeme nastavit číslo zarovnání písmo ohraničení výplň zámek

Jaké možnosti formátování nám nabízí záložka Číslo? Číslo – obecné Číslo – čas Číslo – číslo Číslo – procenta Číslo – měna Číslo – zlomky Číslo – účetnický Číslo – matematický Číslo – datum Číslo – text Číslo – datum Číslo – speciální

speciální – můžeme vkládat telefonní čísla, směrovací čísla a další hodnoty z různých databází vlastní – můžeme si nastavit vlastní formáty všech předchozích druhů čísel

Jaké možnosti formátování nám nabízí záložka Zarovnání? zarovnání textu horizontálně i vertikálně zalomení textu orientace textu 90° a sloučení buněk Přizpůsobení textu buňce orientace textu 45°

Jaké možnosti formátování nám nabízí záložka Písmo? písmo, řez písma, velikost efekty – přeškrtnutí, barva písma podtržení efekty – horní index efekty – dolní index

Jaké možnosti formátování nám nabízí záložka Ohraničení? různé druhy vnitřního ohraničení různé druhy vnějšího ohraničení možnosti barevného ohraničení nevkládat žádné ohraničení

Jaké možnosti formátování nám nabízí záložka Výplň? barevné efekty výplně styly výplně další barevné efekty styly výplně barevné pozadí

Jaké možnosti nám nabízí záložka Zámek? využitím funkce Zámek zabráníme nežádoucím změnám v listu v buňce skrytím vzorce

Kdy se projeví zamknutí buněk a vzorců? zamknutí buněk a vzorců se projeví po zamknutí listu z karty Revize – Změny – Zamknout list odemknutí listu provedeme příkazem Revize – Změny – Odemknout list a vložíme heslo

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.