Praktické rady pro účast v Ceně hejtmana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Základy automatického řízení 1
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Místní rozpočtové jednotky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Zpráva o uplatňování ÚP
Společenská odpovědnost ve školství
Úloha bodového systému
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Financování přímých NIV
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Vykazování postupu nebo stavu
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
Zpráva o uplatňování územního plánu
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Environmentální Profil
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Kraj Vysočina, CAF a cesta ke zlatu
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
PROCES CERTIFIKACE EnMS
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Život bez střeva , Praha.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Praktické rady pro účast v Ceně hejtmana Ing. Alena Chalupová, MBA Jihlava 21.9.2017

Cenu hejtmana realizuje Rada kvality ČR ve spolupráci s hejtmanem a krajským úřadem příslušného kraje a případně ve spolupráci s dalšími regionálními organizacemi. Moravskoslezský kraj Plzeňský kraj Ústecký kraj Jihomoravský kraj Kraj Vysočina Cena hejtmana

Jak se do soutěže zapojit Každý kraj si určí vlastní kategorie, bývá zvykem, že jsou kategorie 3 (podnikatelský sektor, veřejný sektor a speciální kategorií jsou obce). S možnostmi různých podkategorií.   podnikatelský sektor veřejný sektor obce Jak se do soutěže zapojit

Rozsah odpovědí není v zásadě omezen, mějte však na paměti, že odpovědi by měli být jasné, stručné, výstižné.   V případě, že se Vás některá z otázek přímo netýká, v odpovědi sdělte, při vyhodnocení bude zohledněno. Při vyplňování dotazníku zvažte, jakými aktivitami se v daných oblastech zabýváte, jak je vyhodnocujete a jaké výsledky vám přinášejí. Jak vyplnit dotazník

Dotazník Pro přehlednost je dotazník rozdělen podle témat následovně:   regionální odpovědnost organizací sociální odpovědnost organizací ekonomická odpovědnost organizací environmentální odpovědnost organizací doplňkové otázky Dotazník

PDCA - hodnocení 1 2 3 4 5 Úroveň Hodnocení vyspělosti Žádné aktivity v dané oblasti nejsou realizovány 1 Aktivita/aktivity v dané oblasti jsou plánovány, byly stanoveny konkrétní cíle a hodnoty 2 Aktivita/aktivity jsou plánovány a realizovány 3 Aktivita/aktivity jsou plánovány, realizovány a vyhodnocovány 4 Aktivita/aktivity jsou plánovány, realizovány, vyhodnocovány a dále zlepšovány 5 V aktivitách je dlouhodobě dosahováno pozitivních trendů (vývoj za poslední tři roky) PDCA - hodnocení

PDCA Demingův cyklus procesu neustálého zlepšování – PDCA plan (plánuj) – naplánování zamýšleného záměru, do (dělej) – realizace plánu, check (kontroluj) – ověření výsledku realizace oproti původnímu záměru, act (jednej) – úpravy záměru i vlastního provedení na základě ověření a plošná implementace zlepšení do praxe. PDCA

P D A C Demingův cyklus (PDCA) cíl Proces Zlepšování Dosahování vyšších úrovní plan (plánuj) – naplánování zamýšleného zlepšení (záměr), do (dělej) – realizace plánu, check (kontroluj) – ověření výsledku realizace oproti původnímu záměru, act (jednej) – úpravy záměru i vlastního provedení na základě ověření a plošná implementace zlepšení do praxe. Bohu věříme, všichni ostatní musí předkládat fakta.“William Edwards Deming Systém managementu (udržení výsledku)

Podpora regionu je součástí naší strategie…, plánu na letošní rok…,který je součástí zápisu z porady vedení ze dne…, byl představen na … P V rámci naplnění tohoto plánu jsem realizovali… s rozpočtem…, za podpory…, s cílem oslovit…, D Zpráva o aktivitě a její vyhodnocení ….,bylo podáno dne…. V rámci ročního přezkoumání… C Na základě výsledků hodnocení bylo přistoupeno k rozšíření spolupráce .. Nové aktivitě… zvýšení rozpočtu… doplnění programu o… A V porovnání posledních čtyř let, kdy aktivity vyhodnocujeme lze konstatovat, že …… T RO - Jakými aktivitami přispíváte k rozvoji kvality života občanů v našem kraji ?

Vyvážení osobního a pracovního života je jednou z důležitých součástí personální strategie pro roky 2012 – 2017… P Byl realizován soubor vzájemně se doplňujích aktivit …. se stanovenými ukazateli četnost, finance, naplněnost kapacity…… D Každé tři měsíce probíhá vyhodnocení ukazatelů…. A jednou za rok dotazníkové šetření mezi zaměstnanci …. C Při ročním přezkoumání naplňování strategie bylo konstatováno, že je třeba …. A V letošním roce byl rovněž vyhodnocen ukazatel… kde jsme od roku 2012 dosáhli rostoucího trendu … T SO - Jaké aktivity realizujete k vyvážení osobního a pracovního života svých zaměstnanců ?

EnO - Jaké projekty realizujete v oblasti životního prostředí? Ve Strategii 2015-2020 je oblasti životního prostředí věnována 1 (kap.4)… cílová hodnota….P V roce 2015 byla provedena prověrka všech rozvodů vody a vyměněno 50 % baterií na studenou vodu. V šatnách ve výrobě byla namontována nová měřidla a provedena kontrola všech sprch (Záznam z porady vedení). Byla provedena kontrola věch dodávek materiálů a subdodávek z pohledu vlivu na ŽP…. D Při kontrole Strategie za uplynul rok bylo zjištěno, že plánovaná úspora plynu a elektrické energie (3%) nebyla dosažena (pouze 1,5%)….C Ke snížení spotřeby plynu a el. energie bude pro nastávající období připravena nová měsíční evidence spotřeby na každém pracovišti (plyn ve výrobě) ….A Od roku 2015 do roku 2020 se podařilo naplnit cíl… snížit meziročně spotřebu… T EnO - Jaké projekty realizujete v oblasti životního prostředí?

EO- Jak se zapojujete do dodržování lidských práv ve vaší organizaci i v místě svého působení?

Děkuji za pozornost