ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Advertisements

Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti I.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Účetní doklady II. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Návrhové systémy. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII- 6.1 ZAPOJENÍ VF ELII-
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Způsoby připojení k internetu
Elektromagnetická slučitelnost
Senzory pro EZS.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Elektromagnetická slučitelnost
MATEMATIKA Lineární nerovnice o jedné neznámé a jejich soustavy.
Elektronické zesilovače
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Způsoby vedení DE Výdaje před zahájením podnikání.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Software počítače – opakování
MATEMATIKA Funkce.
MATEMATIKA Čísla celá základní pojmy.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Číslicová technika.
Druhá mocnina dvojčlenu a rozdíl druhých mocnin
Elektromagnetická slučitelnost
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Senzory pro EZS.
Mocniny s přirozeným mocnitelem pravidla pro počítání s nimi
Číslicová technika.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Mocniny s přirozeným mocnitelem
Elektromagnetická slučitelnost
MATEMATIKA Aritmetická posloupnost Příklady 2.
MATEMATIKA Poměr, úměra.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Elektromagnetická slučitelnost
Regulátory spojité VY_32_INOVACE_37_755
Elektromagnetická slučitelnost
MATEMATIKA Logaritmické rovnice.
Charakteristika daňové evidence
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Přídavná zařízení.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
MATEMATIKA Desetinná čísla.
MATEMATIKA Trojúhelníky - základní vlastnosti.
Početní operace se složenými zlomky
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
MATEMATIKA Goniometrické funkce Příklady 2.
MATEMATIKA Lineární rovnice s neznámou ve jmenovateli.
MATEMATIKA Lineární rovnice - procvičování.
MATEMATIKA Kvadratická funkce Příklady.
Podobnost trojúhelníků
MATEMATIKA Lineární rovnice o jedné neznámé.
Transkript prezentace:

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY

Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0228 Název školy: Střední odborná škola Litovel, Komenského 677 Číslo materiálu: III/2-14-17_ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY-16 Autor: Ing. Janyška Lubomír Tématický okruh: Inteligentní dům Ročník: III. Datum tvorby: 10.1.2014 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Janyška Lubomír

PŘENOS VIDEOSIGNÁLU Pro přenos videosignálu je k dispozici několik variant. Kamera vytváří obraz a čato je rozhodující vzdálenost kamery a zařízení pro zpracování videosignálu s monitorem. V současné době jsou k dispozici sběrnicové vodičové okruhy, případně bezdrátový přenos videosignálu či přenos po optických vláknech.

DRUH PŘENOSU ODPOVÍDÁ TĚMTO PODMÍNKÁM: Standardní počet kamer Vzdálenosti jednotlivých bloků videosystému Cena versus nároky-ekonomické porovnání Druh a vliv prostředí, do kterého je systém určen Požadované doplňující komponenty

Přenos po koaxiálním vedení Videosignál z kamer je přenášen za použití koaxiálního 75Ω kabelu. Délka vedení je zde však omezena vlivem ztrát ve vedení a tedy úbytkem napětí v signálu. Parametry použitého kabelu jsou rozhodující pro stanovení nutnosti použití zesilovačů. Proto pro delší trasy je nutno použít opakovací zesilovače signálu (repeatry).

Přenos po symetrickém vedení Videosignál z kamer je přenášen za použití kroucené dvojlinky-UTP kabelu. Základním druhem UTP kabelu je standardní twistový pár. Umožňuje přenášet videosignál ze 4 kamer po jednom kabelu. Vprincipu je tato varianta odolnější proti poruchám a tedy signál lze přenášet na větší vzdálenosti.

Dalším typem UTP kabelu je twistový pár kombinovaný se zvukem a napájením. To znamená , že v jednom kabelu lze vést současně videosignál, napájení a případně zvuk. Zdroje tedy nemusí být umístěny u kamery. Tato varianta se používá zejména tam, kde není možné napájet kameru v místě její montáže. Rovněž lze kombinovat případ, kdy kamera není vybavena symetrickým vstupem. Použije se konvertor, který převede vstup nesymetrický 75Ω na vstup symetrický, a naopak symetrický vstup na nesymetrický výstup 75Ω.

Bezdrátový přenos videosignálu se používá, kdy nelze provést kabelové rozvody videosignálu. Důležitou podmínkou pro spolehlivou funkci je přímá viditelnost mezi vysílací a přijímací anténou. Bezdrátové přenosové zařízení umožňuje přenos na vzdálenost až 2000m při přímé viditelnosti.

Přenos videosignálu po IP síti Jedná se v současné o nový pohled a možnosti systémů průmyslové televize CCTV Tato technologie digitalizuje videosignály a přenáší přes sítě používající protokol IP (Internet Protocol). Pro připojení kamery a záznamového zařízení k monitoru svého PC je nutné vložit mezi kameru a monitor převodník signálu.

Anotace: Tato prezentace slouží k výkladu vlastností elektronických zařízení. Žáci na základě studia stanoví vlastnosti a funkce jednoduchých přístrojů a komponent pro systémy EZS. Použité zdroje: Výpis z norem ČSN Ing. Jiří Kindl-Projektování bezpečnostních systémů http://cs.wikipedia.org/wiki/Kamerov%C3%BD_syst%C3%A9m http://sdeleni.idnes.cz/opticke-kabely Ing. Marek Čadík, Ph.D.- Objektová bezpečnost II http://www.dyxum.com/columns/photoworld/Technical_knowledge/Physics_of_noise.asp Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Janyška Lubomír