STRAVA MÁ VELKÝ VLIV NA NÁŠ ORGANISMUS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Problémy životního prostředí a jejich řešení 1: ovzduší
Advertisements

CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Abiotické podmínky života
CHEMIE KOLEM NÁS!.
Koncentrace kyseliny oxidu uhličitého v ovzduší překročila historickou hranici, je nejvyšší za miliony let! Co to pro nás znamená?
HISTORIE Společnost ALFAPARF MILANO byla první společnost, která si uvědomila, že je zapotřebí zpomalovat proces stárnutí vlasů. INSPIRACE V současné.
Zdravý životní styl základní principy.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
Ozon a vše kolem něho Jan Bajaja.
Vzduch Je stejnorodá směs plynných látek: 78%dusíku, 21% kyslíku, 1% ostatních plynů (oxid uhličitý, vodní pára, vzácné plyny (argon) a případně další.
Životní prostředí klady vs. zápory.
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Složky krajiny a životní prostředí
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
Vylučovací soustava Je tvořena ledvinami a močovými cestami.
Antioxidanty Hejmalová Michaela.
plic plic rtu rtu úst úst jazyka jazyka jícnu jícnu polovina z rakovin močového měchýře polovina z rakovin močového měchýře.
CHEMIE KOLEM NÁS.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kyslík.
 člověk vypouští zplodiny do ovzduší, ty potom brání odchodu slunečního záření a působí jako skleník, pokud by se znečištění nesnížilo, tak hrozí oteplení.
Vzduch Otázky na opakování VY_32_INOVACE_G3 - 12
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
ESENCIÁLNÍ MASTNÉ KYSELINY – OPOMÍJENÉ NEZBYTNOSTI V DĚTSKÉ VÝŽIVĚ MUDr. Bohuslav Procházka Praktický lékař pro děti a dorost.
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Vzduch ( environmentální příručka – 5.ročník )
Zdravé stravování KC3.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_334_Vlivy prostředí na zdraví člověka Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Alena Soukalová 4.D Střední škola KNIH.  Obecné informace o vitamínech  Rozdělení vitamínů  Příjem vitamínů  Poruchy související s vitamíny  Minerály.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
Renaissance Triple Set. Formula 3 KOMPLEX S ANTIOXIDANTY PRODLUŽTE SI MLÁDÍ!
Antioxidační systém živého organismu. Aerobní svět Efektivní produkce energieEfektivní produkce energie Kyslík toxickýKyslík toxický Antioxidační systémyAntioxidační.
Antioxidanty  Antioxidanty jsou látky, které zabraňují oxidačním procesům probíhajícím v našem těle  Oxidační procesy v těle vyvolávají volné radikály.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Stanovení antioxidační aktivity a celkových polyfenolů v zeleninových salátech Institucionální.
Je celková antioxidační kapacita potravin kritériem jejich biologické hodnoty ? Z. Zloch Ústav hygieny Lékařské fakulty UK, Plzeň.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_05_„ČISTÝ.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
CZ.1.07/1.1.05/ Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Mgr. Markéta Ulrychová.
Škodlivé faktory v těhotenství Anotace: Prezentace je I. částí tématu – Škodlivé faktory v těhotenství. Zaměřuje se pouze na chemické faktory. Zaměřuje.
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Sluneční záření Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Krátká historie bioflavonoidů Zdeněk Zloch Ústav hygieny Lékařské fakulty UK v Plzni.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Číslo v digitálním archivu školy
Vliv nikotinu na zdraví člověka
Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence
GéSz Gaál és Sziklás Kft. Doplněk stravy určený k distribuci 15 let stejné sídlo firmy 15 let stejný management firmy Nezadlužená, stabilní firma.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Vliv radiace na člověka
Koloběh fosforu v životním prostředí - vztah k výživě zvířat
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.
Problémy Ozónové vrstvy.
Environmentální problémy
ZÁKLADY BIOLOGIE Zdraví, nemoc.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Biopotraviny.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Alternativní směry ve stravování
Transkript prezentace:

STRAVA MÁ VELKÝ VLIV NA NÁŠ ORGANISMUS Zhruba třetina typu rakoviny přímo souvisí se způsobem stravování Jsme obézní, ale nutričně podvýživení Začlenění ovoce a zeleniny do každodenního jídelníčku vytváří nepřátelské prostředí pro rozvoj nádorových mikroogranismů

Proč je nezbytné doplňovat naši stravu? Nepravidelné stravování Pokles přírodních aktivních látek v naší každodenní stravě Znečištěné prostředí (těžký průmysl, výfukové plyny, smog, UV-záření, ozónová díra) Škodlivé látky v naší stravě (umělé dochucovadla, konzervanty, přísady atd...) Nadměrné užívání léků, alkoholu, kofeinu a tabáku Uspěchaná doba a nedostatek pohybu Oxidační stres – porušení rovnováhy mezi vznikem a odstraňováním volných radikálů

ORGANISMUS POTŘEBUJE NAŠI POMOC!

„TVÁ STRAVA AŤ JE TVÝM LÉKEM, (Hippokrates) a ne tvůj lék tvojí stravou!“

Doporučuji dodržovat: 05:30

Flavon max Plus+, Flavon Green, Flavon max, Flavon kids, Flavon max Plus+, Flavon Green, Flavon Active

Proč doporučujeme flavonoidy? Čisté, přirodní, komplexní, nepasterizované, bez konzervačních látek. Pracují na buněčné úrovni – čistí, sytí, regenerují a harmonizují procesy v organismu. Chutné, praktické použití v revoluční formě želé.

OVOCE A ZELENINA MNOHEM VÍCE NEŽ JEN VITAMÍNY Polyfenoly – největší třída fytochemicých látek, která byla v přírodě nalezena

Naše produkty svým obsahem uspokojí každodenní potřeby našeho organismu na aktivní látky obsažené v ovoci a zelenině.

NAŠE VÝROBKY – DĚDICTVÍ DLOUHODOBÝCH VÝZKUMŮ Albert Szent-Györgyi Prof. Dr. Zoltán Dinya

OTEC NEMOCI JE NEZNÁMÝ, MATKOU JE STRAVA 

Chtěl bych žít co nejdéle; a smrt aby mě zastihla při....    DĚKUJI ZA POZORNOST! Chtěl bych žít co nejdéle; a smrt aby mě zastihla při....   