Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
Advertisements

Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
Složka sady EUIII/2 č VY_32_INOVACE_RV.7. 12
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
Šikana Zdroj: .
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Vytvořme společně lepší internet.
Bezpečný internet Výpočetní technika.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Bezpečnost na internetu
BEZPEČNOST NA INTERNETU
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
Kyberšikana.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
INZERÁT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV DUMu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Šikana ….. a její prevence VY_32_INOVACE_10_36.
Platební karta Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Bučovice současnost Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jak správně telefonovat
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kouření škodí zdraví Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
Pole - kulturní rostliny
JAN ÁMOS KOMENSKÝ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
UMÍŠ ŘÍCT – NE! Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kyberšikana – manuál pro rodiče
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JOSEF LADA Životopis a díla
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mikoláš Aleš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_17_Mikoláš.
O PROJEKTU MINIMALIZACE ŠIKANY
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
MOJE ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Transkript prezentace:

Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou ŠIKANA A KYBERŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_ 32_INOVACE_16_ ŠIKANA A KYBERŠIKANA Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou Mgr. Anna Klimešová

Anotace Prezentace, ve které si žák osvojuje, co je šikana, jak na ni upozornit, kde hledat pomoc. Seznámí se s pojmem kyberšikana a jak ji předcházet. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 3 Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

ŠIKANA úmyslné ubližování druhému člověku ponižování „slabších „ jedinců- „silnějšími „ je velmi nebezpečná Příklady: vyhrožování, hádky, rvačky, poškozování věcí, zesměšňování, krádeže…

KYBERŠIKANA nový speciální druh šikany, která je šířena pomocí : INTERNETU, MOBILU, KAMER… (urážky, výhružky, nadávky, ponižující obrázky, zveřejňování fotografií…) Příkladem může být i nahrání ponižující situace na mobil a její rozeslání jiným člověkem přes internet nebo MMS. Obětí se může stát kdokoliv ( děti i dospělí) Osobní setkání není - agresor je anonymní ( neznámý) Útočná SMS se rychle rozšíří k mnoha lidem

Rady, jak předejít kyberšikaně: Nebuď příliš důvěřivý. Neodpovídej na podezřelé vzkazy. Chraň si své heslo, nikomu ho nesvěřuj. Dávej pozor při telefonování, zejména s cizími lidmi.

? Kam se obrátit ve škole o pomoc? - SCHRÁNKA DŮVĚRY - TŘÍDNÍ UČITEL - VÝCHOVNÝ PORADCE - ŘEDITEL ŠKOLY

Úkol Řekni, co uděláš, když zjistíš, že Tebe nebo kamaráda ( kamarádku) někdo šikanuje…

Bibliografické citace [cit. 2012-11-28] Klipart: http://office.microsoft.com